ACTIE!! set Proefschrift -€10,00 + GRATIS verzenden t/m 31-5

Botertartelettes

Bij dit boterkoekje een bakkie; gegarandeerd een genietmomentje!

Als ik aan boterkoek denk, dan heb ik de associatie van zo`n lekker kleverig, vierkant blokje koek op een klein bordje. Het plakt in je mond en heeft een lekker zoutig nasmaakje. Dat vraagt stiekem om nog een blokje…. Daarom vandaag een recept voor zo` n onweerstaanbaar genietmomentje.

Heb jij dat ook? Het water loopt je in de mond en in je achterhoofd rinkelt het belletje.

Het belsignaal: Bak boterkoek niet, het is te ongezond.
Om die reden stond `ie al langer op het lijstje om te verbouwen naar een meer gezonde variant. Vandaag zie je het resultaat.
En lekker dat ze zijn!! Kleverig, zoutig, zoals je verwacht dat het smaakt. Deze hoeveelheid is genoeg voor 12 koeken. Probeer het maar.

Natuurlijk blijft het nog steeds een snoep-momentje. Niet dat je denkt dat het een boterham kan vervangen ofzo...
Maar deze variant levert je wel lang energie! Meenemen naar het werk is een prima optie. En als je niet gewend bent aan gezondere boterkoek? Dan is deze een kwestie van gewoon proberen en jezelf erdoor laten verrassen. Verschil in smaak zal er blijven. Maar de voordelen wegen op tegen de nadelen. Echt!

Plakkerig, smeuïg en onweerstaanbaar!

Recept voor 12 boterkoekjes in een tartelette en/of ringvorm

Ingrediënten:

185 gr. roomboter
65 gr. pindakaas
140 gr, heel fijn gesnipperde appel
50 gr. griesmeel
130 gr. havermout
70 gr. volk. speltmeel
1 ei
250 gr. honing
beetje kaneel
snuf zout


Zo maak je het: 

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Smelt de boter.
Meng alle droge ingrediënten.
Snipper de appel erg fijn in een hakmolentje.
Meng alles door elkaar. Verdeel het deeg in twee helften en vervolgens over de 6 holtes per vorm.
Zet ze 14 min. in de oven op een rooster.
Laat ze niet te lang afkoelen.
Bewaar ze in de koelkast, in een afsluitbare doos.

 

Groetjes Marieke

 


«   »