
Tis fantastisch om te picknicken met deze bolletjes; ze geven power voor een stevige strand, -of boswandeling!
Op dit moment is het een van de simpelste dingen om te doen en tegelijk te genieten. Je picknickmand vullen met verse koffie in de thermoskan en deze versgebakken bolletjes. En hop… nu uitwaaien aan zee. Of denk aan een stevige wandeling in het bos. Wat je ook besluit, deze bolletjes zijn fantastisch om mee te nemen. Je kunt ze zo eten of met een likje roomboter en/of jam. En weet je wat zo heerlijk is? Je krijgt er power van, en dat kun je wel gebruiken tijdens een stevig uitwaaimoment. Bovendien begint het genieten thuis al, wanneer de hele keuken geurt naar vers gebak.
Voor dit recept gebruikte ik tartelette,- en donutsvormen van een goede kwaliteit siliconen materiaal. Maar je kunt ook prima muffinvormen gebruiken.
Recept voor picknickbolletjes 18 stuks
Ingrediënten:
450 ml. karnemelk of yoghurt
100 gr. honing
100 gr. amandelmeel
75 gr. geraspte abrikoos of dadels.
75 gr. fijngehakte noten
100 gr. speltmeel
250 gr. speltbloem
75 gr. rozijnen
115 gr. havermout
40 gr. zonnebloempitten
10 gr. bakingsoda
1/2 tl. zout
1 eetl anijszaad
1 eetl. kardemom
2 eetl. kaneel
Zo maak je ze:
Verwarm de oven voor op 170 graden. (geen hetelucht)
Vet de bakvormen royaal en nauwkeurig in met boter, indien je geen siliconen vormen gebruikt.
Dit beslag is voldoende voor 18 muffins of domes.
Plaats de vormen op het rooster en niet op de bodem of bakplaat.
Doe de ingrediënten op volgorde van de beschrijving in de mengkom van de keukenmachine.
Meng in de keukenmachine alle ingrediënten, laat het even goed mengen, maar doe dit zo kort mogelijk.
Verdeel met een sauslepel het deeg over de vormen.
Plaats in het midden van de oven en bak ze in 25 min. gaar.
Controleer met een cakeprikker wanneer ze gaar zijn, maar bak ook zeker niet te lang want dan worden ze droog.