
Hop, aan de slag
Allereerst is het fantastisch om te ervaren dat je vlees en vis zeer mals blijven in een ovenschaal met deksel. Zoals deze rollade die je maakt van kippedijen. Verder valt op hoe makkelijk dit recept te maken is. Daarbij komt dat een deksel er meteen voor zorgt dat je oven schoon blijft. Denk eens aan de voordelen die dat feit alleen al opleveren…. Je kunt er ook voor kiezen om een gietijzeren braadpan hiervoor te gebruiken.
Alles bij elkaar genomen is het de moeite waard, om hierin je kiprollade te maken en te garen. En dat maken gaat erg eenvoudig. Je hebt slechts keukentouw, kippedijen en kruiden nodig dat is alles. Oh ja en een scheutje olijfolie.
Je leest in het recept precies hoe je het doet.
Recept kiprollade
Ingrediënten:
4-6 kippedijen zonder bot (kipfilet kan ook, maar is sneller droger)
kruiden naar smaak
keukentouw
olijfolie
zeezout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg drie strengen keukentouw op de snijplank.
Leg hier bovenop de kippedijen en bestrooi ze met de kruiden.
Til de uiteinden van het touw op en laat het vlees oprollen. Strik het bovenop vast.
Leg het in de ovenschaal en giet er een scheut olie overheen.
Plaats het deksel erop.
Zet de pan in het midden van de oven op een rooster.
Bak in 45 min gaar (700 gram) (60 min vanaf een kilo)
Meet met een kern-thermometer de temp. in het midden van de rollade, als die 69 graden is is het goed.
Lekker van genieten!
Groetjes Marieke