Plaattaart met rode vruchten

 

Plaattaart met rode vruchten
We vieren de komst van de nieuwe uitgave van het kookboek Maak het met Marieke tijdens Het Kookboek Event!
Op maar liefst negen locaties in heel Nederland, van Staphorst tot Tholen.
Maar natuurlijk vandaag ook met iets lekkers! 
En er is niks leuker dan dat te doen met een typisch Maak het met Marieke recept: een heerlijke grote plaattaart.

 

Makkelijk en efficiënt
Eentje die je makkelijk maakt en tegelijk een fijne hoeveelheid levert om uit te delen of in te vriezen.
Ik hou ervan; weinig gedoe veel gemak. 
Het stempelt de stijl van al mijn recepten.
Hoewel dit recept ook gemakkelijk te halveren is voor een bescheidener versie in een taartvorm van 26 cm doorsnede.
Deze taart is niet alleen supermakkelijk te maken, maar ook lekker van smaak en voedzaam.
Zonder al teveel suiker.



 

Het Kookboek Event
Terwijl de taart in de oven staat, bekijk je natuurlijk meteen Het Kookboek Event en reserveer je stoel op één van de 9 locaties.
Of meld je aan om zelf te bakken voor een locatie.
Het belooft een geweldige ervaring te worden, vol inspiratie, heerlijke gerechten en natuurlijk veel gezelligheid.

Dus waar wacht je nog op?
Laten we gewoon nu al genieten van deze plaattaart en samen uitkijken naar het kookboek event!
Reserveer nu.

Recept plaattaart met rode vruchten

voor 20-24 stukjes

Ingrediënten

200 g roomboter (zeer zacht)
50 g volle yoghurt
100 g ruwe rietsuiker (kokosbloesemsuiker)
100 g honing
4 eieren
100 g tarwemeel
150 g speltbloem
1 snuf zout
6 g baking soda 
3 el kaneel
300 g frambozen (diepvries)
200 g blauwe bessen (diepvries)

kruimellaag
100 g boter
75 g speltbloem
75 g havermout
50 g ruwe rietsuiker (kokosbloesemsuiker)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 190 °C (Hete lucht 180 °C).
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de boter, yoghurt, suiker en honing in een mixerkom en mix met de (stand)mixer tot een gladde massa.
Voeg de eieren toe en meng tot alles opgenomen is.
Voeg het meel, bloem, zout, baking soda en kaneel toe en mix kort en goed tot een glad beslag.
Schep het beslag op de bakplaat en verdeel het egaal met een spatel.
Verdeel het bevroren fruit eroverheen.
Doe alle ingrediënten voor de kruimellaag in de mixerkom en meng met de kneedhaak van de (stand)mixer tot een kruimeldeeg.
Verdeel de kruimels over de rode vruchten.
Schuif de bakplaat 1 richel onder het midden in de oven.
Bak de taart in 40 min. gaar.
Laat afkoelen en serveer.

Tips

* De taart is gemakkelijk (in delen) in te vriezen.
* Bewaar de taart max. 6 dagen afgedekt in de koelkast.
* Lekker met een klodder hangop of slagroom.
* Meer van dit? Bestel de kookboeken.
* Glutenvrij? Vervang het meel door glutenvrij zelfrijzend bakmeel. En de kruimellaag voor glutenvrije haver en amandelmeel.
* Lactosevrij? Vervang de boter door vioblock en de yoghurt door alpro kwark + 1 el citroensap.

 

©Maak het met Marieke