Blogs

Chocootje met kokos

Bounty`sHuisgemaakte bounty`s zijn niet alleen ontzettend lekker, maar ook heel gemakkelijk te maken.Met slechts een aantal ingrediënten serveer je zo`n lekker chocootje bij de thee. Het feit dat je deze zelf maakt voorkomt een overdosis suiker, en tegelijk geniet je heel bewust van wat je eet.

Lees meer »

Eierkoeken

EierkoekenHerken je dit? Het is vakantie en dat betekent erop uit. Met een zak krentenbollen en eierkoeken in je tas trek je de deur achter je dicht. Koffie in de thermoskan. En weg is ze.Herkenbaar!

Lees meer »

Chocolade-pindablokjes

Nieuwe uitgave Maak het met Marieke In dit blog deel ik een recept uit Maak het met Marieke.Het allereerste kookboek wat in november 2021 voor het eerst op de markt kwam. Hiervan liggen bijna 4000 exemplaren op keukentafels in heel Nederland en daarbuiten.Het boek is momenteel definitief uitverkocht.Vraag naar uitverkocht boekNaar dit kookboek blijft echter aanhoudend veel vraag. Zowel bestaande als nieuwe lezers willen ook deze loot aan de stam van Maak het met Marieke maar wat graag weer terug. Voor zichzelf. Of om cadeau te doen aan (schoon)dochters, vriendinnen, buren en collega`s.Daarom is er nu goed nieuws! Nieuw jasjeHet boek komt terug in de verkoop!Naar verwachting verschijnt het medio november 2024 in een totaal nieuw jasje.Dat betekent niet alleen dat we het boek voorzien van een  eigentijdse vormgeving, nieuwe foto`s van alle recepten, maar ook de receptbeschrijving ondergaat een update.De inmiddels door velen omarmde klassiekers komen er absoluut in terug.Er maken echter ook recepten plaats voor nieuwe uitvindingen.En de lessen die ik van jullie heb geleerd neem ik uiteraard mee in de tips en weetjes van dit nieuwe boek.Kortom bij gezondheid komt er een nieuw boek wat voor iedereen waardevol is. Ook wanneer je eerdere uitgaven al hebt. 

Lees meer »

Appelplaatcake

In een wereld vol haast zijn er momenten waarop we bewust stilstaan.Vertragen.En genieten van huisgemaakt lekkers. Een koude winterdag is het perfecte excuus waarmee je de keuken induikt, voor de verwennerij van deze zelfgemaakte appelcake. Gewoon lekker bij de chocomelk van vorige week bijvoorbeeld.De geuren, de warmte en de échte smaak ervan doet je bewust genieten. Zo creëer je een krachtige motivatie die uitstijgtboven het ogenschijnlijke gemak van een pak koeken openen. Door zelf aan de bak te gaan ervaar je veel plezier en voldoening! En draag je tegelijk bij aan een gezondere levensstijl: win-win!

Lees meer »

Chocomelk met een scheutje koffie

Na een verkwikkende winterwandeling of uitbundige schaatstocht, wanneer je gezicht gloeit van de kou, is er niets zo heerlijk als een heerlijke kop warme chocolademelk met een vleugje koffie. Zelfgemaakt natuurlijk.De geuren van cacao en koffie vermengen zich in de keuken, terwijl je de melk langzaam opwarmt. De toevoeging van koffie voegt diepte toe aan de zoetheid. En de royale toef slagroom maakt de verwennerij compleet.Terwijl je geniet van deze verwarmende drank, ervaar je de voldoening die bewegen in de ijskoude buitenlucht je oplevert. Het is een perfecte combinatie van ontspanning en energie. Tegelijkertijd staat zo`n beker symbool voor comfort, genegenheid en gezellig samenzijn.Dat maakt het tot een moment van dubbele vreugde.  Waardoor je deze koude periode ook omarmt!

Lees meer »

Mokkataart

Feesttaart met koffie en een vleug amarettoVoilà! Deze taart is mijn tip aan jou voor de komende feestdagen. Dit recept is zeer feestelijk en maak je namelijk zonder al teveel risico`s op mislukken. Verder is `ie vrij van gluten en snel gemaakt.Je bakt de bodem met amandelmeel, maar zonder boter. Dat levert je een luchtige biscuit. De softe mascarpone-koffieroom is daarop precies de juiste vulling.Samen met de topping van zo`n knapperig chocootje bovenop, geeft dit je de ultieme combi van structuren en smaken.

Lees meer »

gevulde paprika`s

Gevulde paprika`s met kipgehaktOp de zaterdagse groentemarkt had zo ongeveer elke kraam ze. Bergen paprika`s. In allerlei kleuren voor slechts een prikkie per kilo.Rondom me stonden een heleboel vrouwen de tassen vol te laden. En ik deed vrolijk mee. Onder het mom van altijd handig!En inderdaad is paprika een groente die al snel ergens in verwerkt kan worden. Zo maakte ik een aantal maanden geleden van zo`n grote tas vol paprika`s, een pan soep; superlekker! Daarom staat het recept in het nieuwe kookboek Huisgemaakt met Marieke wat nu verkrijgbaar is in deze webshop!Je zult versteld staan van de eenvoud ervan!

Lees meer »

Taart in glaasjes

Taart in glaasjesWat begon uit praktisch oogpunt bleek voor veel gasten tijdens de boekpresentaties een eyeopener. Op veler verzoek deel ik de werkwijze en het recept voor taartjes in glaasjes. Met de feestdagen in het vooruitzicht kun je ongetwijfeld wat praktische tips gebruiken, om stress te voorkomen. Taart in glaasjes serveren bevat namelijk alle elementen van jezelf ontzorgen. Je moet weten; dit kun je van te voren klaar zetten. In de winter zelfs gewoon buiten op de tuintafel; scheelt ruimte in de koelkast.Verder hoef je niet bang te zijn voor ingezakte room (wat je natuurlijk normaal niet overkomt, maar wel als er veel visite komt; zal je net zien....).Maar ook uitgedroogde taartjes die te lang aangesneden buiten de koelkast stonden zijn hiermee verleden tijd.

Lees meer »