GRATIS verzending al vanaf €29,50!

Blogs


Worteltaart met sinaasappel en chocolade

Deze worteltaart is smeuïg, kruidig en zit boordevol goede voedingstoffen. Door de topping van roomkaas, sinaasappel en chocolade ben je voor je gevoel op een feestje beland. Terwijl het een zeer betaalbaar taartje is. Want roomboter ontbreekt en de hoeveelheid eieren overdrijven we niet. Bovendien geniet je extra als je weet dat deze taart geen schuldgevoel oplevert. Sterker nog; de aandrang om nog een stukje en nog ééntje dan...te snaaien overkomt je bij deze zeker niet. En dat komt goed uit.

Lees meer »

Ontbijt met havermout, appel en pindakaas

Dit ontbijt lijkt net warme appeltaart! En die verrassende associatie creëer je eenvoudig door het recept precies te volgen. Je ontdekt dan dat het in laagjes in je schaaltje gaat. En dat is het geheim van deze smaakbeleving. Gelukkig is het tegelijk megagezond. Ongelooflijk toch?! Dat kunnen we wel gebruiken zo net na de vakantie. Je weet wel. Als het dagelijks ritme weer even voelt als een strak harnas. Wennen is dat. Dat maakt goed en lekker eten extra belangrijk. Zonder dat het maar een snippertje nadeel heeft voor je energiepeil. En snaaimomenten voorkomt. Kan dat samengaan? Yep! Daar is dit recept een perfect voorbeeld van. Net als alle andere ontbijtrecepten uit beide boeken!

Lees meer »

Andijvietwist

Zo leuk; niet alleen de mini-peperkoek maar ook de speculaaskoek is door jullie met open armen ontvangen. Mooi om te zien hoe talloze lezers genieten van deze betere bakvarianten.Inmiddels is sinterklaas weer naar Spanje. Dat betekent dat we het normale eet-ritme weer oppakken. Want december heeft tenslotte maar vier feestdagen.

Lees meer »

Speculaaskoek

Sinds het recept voor de mini-peperkoek er is, is iedereen enthousiast aan de bak. Dat maakt de koek binnen een week een populair bakrecept. Nav. dit succes vandaag deel 2 in de sfeer van sint.SpeculaaskoekNu speculaaskoek. Deze koek heeft de structuur van gevulde speculaas, zonder dat het droog is. De suikerrijke amandelspijs ontbreekt. Maar gelukkig mis je dat totaal niet. En je buik? Die vindt een koek zonder spijs een puik idee! Wil je behalve deze ook de knapperige variant proeven? Laat dan de bakingsoda in deze koek eruit. Volg verder de aanwijzingen van het recept. Als je dat doet krijgt de koek meer het karakter van speculaasbrok. Het is maar net wat je wilt.

Lees meer »

mini-peperkoek

Nou... als mama het eerlijk wil weten. Ze zijn écht lekker, maar je moet ze gewoon geen pepernoten noemen. Want dat zijn ze niet. Als oplettende lezer voel je toch direct het compliment van deze 14-jarige?Lekker! zegt ìe... dat smaakt naar meer.Zijn waarschuwing is ook volledig terecht. Het horen of lezen van een woord geeft namelijk in je brein onmiddellijk een signaal af. Daarom is een andere uitdrukking veiliger. Om sommige eet-verslavende associaties te mijden.

Lees meer »

Kruimelplaattaart met peer

Deze heerlijke kruimelplaattaart is krokant en knapperig met erin een zachte fruitvulling van peer. Door oa. de volkoren havervlokken als ingrediënt verzadigt deze koek langdurig. Een fantastisch voorbeeld als lékker samengaat met voedzaam. Momenteel spreek ik veel moeders met altijd hongerige pubers. Ook voor hen is dit een aanrader om te maken. De royale hoeveelheid van dit recept heeft zelfs die gasten genoeg te bieden. Beurs-receptSowieso zijn recepten voor grotere groepen verbazend handig. Of het nu gaat om een traktatie op je werk, een verjaardag thuis of als je standhouder bent op een beurs. Dat laatste was de aanleiding om dit recept te schrijven. Het is ideaal. Je bakt hiermee in één keer een grote hoeveelheid en hup uitdelen maar. Hoewel ik voor de beurs appel erin deed, omdat er geen peer in huis was. Degenen die ervan geproefd hebben zijn onverdeeld enthousiast. En willen het recept. Bij deze. Vervangers ivm een allergieMet in de bijgaande tips alternatieven in het geval je moet dealen met een allergie. 

Lees meer »

Ovenschotel met wortel, paprika en meer.

Dat deze ovenschotel zo verrassend lekker is verwacht je niet! De ingrediënten zijn simpel. Namelijk een optelsom van wortelen, paprika, champignons en nog wat. Iets waarvoor ze hier thuis bij de gekookte versie zeker hun neus ophalen.... Maar op deze manier is alles verrassend lekkerder.Hoe halveer jij de prijs van rundgehakt?Dit is ook een reden om het recept te maken. Want je hebt slechts de helft van een gemiddelde hoeveelheid rundgehakt nodig. Dat is dus voordeliger.Het andere deel wordt onopvallend aangevuld met een blikje kidneybonen. En die doen het hierin qua structuur perfect. Als bonus eet je meteen extra vezels en plantaardige eiwitten. Het is fantastisch om zoveel voordelen met elkaar te combineren.

Lees meer »

Feesttaart met kersen en chocolade

Deze laagjestaart heeft een smeuïge amandelbiscuit als basis. Deze  wordt eerst verdeeld in drie cakelagen en daarna opgebouwd met verschillende vullingen. Zowel een kersenvlaaivulling als een roomlaag. De topping van chocolade en rood fruit maakt dit tot een onweerstaanbaar taartje! 

Lees meer »

Aardbeienkruimeltaart

Deze taart heeft een smeuïge cakebodem, daarop een dikke laag verse zomeraardbeien met een krokante topping van de havercrumble. Proef je `t al? Samen met een lekkere klodder hangop of slagroom een echte traktatie! Dit is trouwens dubbel feest want je lijf voelt dat dit onvervalste brandstof is. De geraffineerde suiker ontbreekt volledig in dit recept.In deze stijl vind je veel bakrecepten zowel in het proefschrift als in Maak het met Marieke.

Lees meer »

Banaan-havermoutmuffins

Deze banaan-havermoutmuffins maak je even tussendoor, bevatten geen geraffineerde suikers en zijn heel erg lekker. Dus trek je erop uit de komende dagen, eerst even deze bakken lekker meenemen met een bakje koffie en van genieten.Trouwens de meeste kinderen vinden deze ook geweldig lekker!

Lees meer »