Witlofsalade
WitlofsaladeDeze salade verrast je ongetwijfeld! Dit vanwege de super goede samenwerking van zowel de smaken als structuren erin.De toevoeging van sappige komkommer, knapperige wortelrasp en smeuïg ei maakt dit tot een absolute topper!Dit fantastische recept ontstond nadat op een goed moment, mijn werkdag korter bleek dan mijn takenlijst.Tijdgebrek vraagt dan om improvisatie.Tijd inhalenSinds jaar en dag eet ik witlof voornamelijk uit de oven. Rauw leek me niks. Zo stond ook deze dag witlof uit de oven gepland.Echter mijn uit de hand gelopen werkprogramma, dwong me na te denken over een alternatief. Aangezien de benodigde oventijd verdampt bleek. Tijd inhalen op zulke momenten doe ik vrijwel altijd door te blijven bij wat er gepland stond, en daarin een versnelling aan te brengen. In dit geval door de groente ongekookt te verwerken.Improvisatie verrassend positiefBovenstaand voorbeeld komt zeer geregeld voor, waardoor een aanzienlijk deel van de recepten in mijn kookboeken ontstaat op onverwachte momenten!Natuurlijk promoot ik het werken in een gestructureerde planning. Dat geeft houvast en overzicht. Tegelijk maakt gedwongen improviseren een enorme, ongedachte creativiteit los. Zo bekeken zit er veel positiviteit in een verkeerd ingeschatte tijdsindeling.