Blogs

Snelle zomerstoof

Snelle zomerstoofHeb je zin in iets makkelijks en lekkers na een vakantiedag? Probeer dan deze snelle zomerstoof met o.a. bloemkool, wortelen, nectarines en rookvlees.

Lees meer »

Chocolade-pindablokjes

Nieuwe uitgave Maak het met Marieke Vandaag deel ik een recept uit Maak het met Marieke.Dat boek is binnenkort terug in de verkoop!Naar verwachting verschijnt het medio november 2024 in een totaal nieuw jasje.

Lees meer »

Kersenkoek

KersenkoekDeze kersenkoek is ideaal voor bijvoorbeeld vakanties. Je maakt het met verse ingrediënten, neemt het makkelijk mee en vaak blijft het langer vers dan andere gebakjes. De knapperige korst en sappige vulling zorgen voor een heerlijke combinatie in structuur en smaak.

Lees meer »

Kabeljauw

Kabeljauw uit de koekenpanDit is een supermals visje uit de koekenpan. Slechts kort gebakken in een combinatie van olijfolie en roomboter.Als je het goed doet heb je een mals, zoutig visje met de echte smaak van roomboterjus. Oh zo lekker!Zelfs mijn man die geen visliefhebber is, geniet hiervan.En dat gewoon met kabeljauw uit de diepvries in de supermarkt. Hoe je dat doet zonder dat het schoenzolen worden? Dat ontdek je in dit blog.

Lees meer »

Babycakejes

BabycakejesWat is er leuker dan kersverse ouders verrassen met deze babycakejes? Heerlijke smeuïge roombotercakejes met bovenop een laagje glazuur, bestrooid met traditionele muisjes.

Lees meer »

Spinaziebami

SpinaziebamiOnder het mom; eens iets anders, maar wel lekker zet je deze spinaziebami op tafel. Dit kleurrijke gerecht levert je een bord boordevol groenten. Waarvan de combinatie een heuse smaakexplosie creëert.Dat wordt veroorzaakt omdat de structuren en smaken perfect op elkaar zijn afgestemd.  Ga je de uitdaging aan?

Lees meer »

Gehaktpuntjes

ExamenstresskippenHeb je zin om iets lekkers te maken voor die examenstresskippen, een gezellige picknick of een familiebuffet? Probeer dan eens deze gehaktpuntjes! Super makkelijk en echt favoriet bij iedereen. Ze bestaan uit knapperig bladerdeeg met geruld pittig gehakt. Je kunt ze helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Aan de slag!

Lees meer »

Ontbijtbrownie

OntbijtbrownieDeze kleffe, plakkerige brownie is geschikt als ontbijt! Want dit geeft je langdurig een verzadigd gevoel.Je maakt het glutenvrij en zonder vet. Hij smaakt chocoladig, heeft een zeer zachte structuur. En bevat veel vezels en eiwit door de haver en jajaa... rode bietjes! Die overigens bijna niet opvallen.Ga jij de uitdaging aan?

Lees meer »

Witlofsalade

WitlofsaladeDeze salade verrast je ongetwijfeld! Dit vanwege de super goede samenwerking van zowel de smaken als structuren erin.De toevoeging van sappige komkommer, knapperige wortelrasp en smeuïg ei maakt dit tot een absolute topper!Dit fantastische recept ontstond nadat op een goed moment, mijn werkdag korter bleek dan mijn takenlijst.Tijdgebrek vraagt dan om improvisatie.Tijd inhalenSinds jaar en dag eet ik witlof voornamelijk uit de oven. Rauw leek me niks. Zo stond ook deze dag witlof uit de oven gepland.Echter mijn uit de hand gelopen werkprogramma, dwong me na te denken over een alternatief. Aangezien de benodigde oventijd verdampt bleek. Tijd inhalen op zulke momenten doe ik vrijwel altijd door te blijven bij wat er gepland stond, en daarin een versnelling aan te brengen. In dit geval door de groente ongekookt te verwerken.Improvisatie verrassend positiefBovenstaand voorbeeld komt zeer geregeld voor, waardoor een aanzienlijk deel van de recepten in mijn kookboeken ontstaat op onverwachte momenten!Natuurlijk promoot ik het werken in een gestructureerde planning. Dat geeft houvast en overzicht. Tegelijk maakt gedwongen improviseren een enorme, ongedachte creativiteit los. Zo bekeken zit er veel positiviteit in een verkeerd ingeschatte tijdsindeling. 

Lees meer »