Huisgemaakt met Marieke verkrijgbaar va. 16-11

Blogs

Walnotencakejes met room en honing

Walnotencakejes met room en honingSinds mijn verjaardag een paar maanden geleden, ben ik de trotse eigenaar van een Magimix foodprocessor. Nooit eerder had ik er eentje. Waardoor ik nu alle opties en mogelijkheden test alsof het nieuw te ontdekken speelgoed is. Vooral het fijnhakken vind ik (tot nu toe) fantastisch! Wat ertoe leid dat zo ongeveer alles wat fijngehakt kan worden, inmiddels ook vermalen is... (tot hilariteit van de kinderen)De voorraadbussen zijn dus nu gevuld met zonnebloempittenmeel en walnotenmeel en havermeel ect. ect.Dat bewuste walnotenmeel verdween als test in het cakeje van dit blog, met een verrassend lekker resultaat.En dat lukt jou ook zonder foodprocessor hoor.Een hakmolentje of het bakje wat bij je staafmixer hoort, voldoet voor dit recept ook prima.

Lees meer »

Kruimelplaattaart met appel en pruimen

Met dit recept voor kruimeltaart met appel en pruimen bak je meteen een hele bakplaat vol. Handig om de zomeroogst te verwerken en ideaal om uit te delen. Je scoort er ongelooflijk veel punten mee!Het recept halveren of invriezen kan natuurlijk ook.Al durf ik niet te beloven dat deze taart de vriezer bereikt...De zachte smeuïge cakebodem met de frisse vulling van nazomerfruit en de knapperige kruimellaag als topping is onweerstaanbaar lekker!

Lees meer »

Fruitysnacks

Jouw dagelijkse fruitmoment is bij uitstek geschikt om iets leuks van te maken! Een recept is overbodig. Ideetjes krijg je van mij.

Lees meer »

Ei muffins met champignons

Ei muffins met champignonsDit is een hartig tussendoortje boordevol ei en onopvallend gevuld met veel groenten. Pittig door de pesto. Gluten,- en lactosevrij. Ideaal voor na het sporten, om mee te nemen naar school of werk. Maar natuurlijk ook perfect voor een picknick. Of op de borrelplank.Dit is zo`n typisch ik-neem-er-nog-maar-eentje recept. Voor  je `t weet is alles op.Daarom bakte ik er in een keer een heleboel tegelijk, je benut dan ook meteen alle energie van de oven.Ik vertel erbij dat die oven hier thuis groot is. Om die reden heb ik er een deelbaar recept van gemaakt, zodat je het gemakkelijk kunt halveren als je een kleiner aantal wilt bakken. 

Lees meer »

Havermoutpannenkoeken

HavermoutpannenkoekenDeze pannenkoeken met een vulling van banaan zijn heerlijk smeuïg.  Boordevol vezels dankzij de havermout en ook nog eens snel gemaakt. De perfecte manier om weer energiek in het werkritme te komen met dit gezonde ontbijt of als tussendoortje.

Lees meer »

Rozijnenbolletjes

Onderweg of tussendoor. Op vakantie. Op het werk. Naar school. Wat neem je praktisch mee? En welk tussendoortje geeft nieuwe energie?Deze rozijnenbolletjes zijn ontzettend lekker en leveren meer energie.En dit bak gemakkelijker dan je denkt. Want dankzij de bakingsoda hoef je niet te wachten tot het deeg gerezen is.Dat maakt het een ook heel handig recept voor bij een ontbijtje. Of als voedzamer tussendoortje.Of voor een betere picknick.Of onderweg naar je vakantiebestemming.

Lees meer »

Pestoboontjes met kip en tagliatelle

Zomer! Dat is buiten leven en buiten eten. Daarbij horen makkelijke maaltijden. Dit recept is er een voorbeeld van. Verse sperzieboontjes, blokjes kip met een pittige touch van rode pesto en de romige structuur van zuivelspread. Lekker op een bedje van tagliatelle.Dat staat letterlijk in een handomdraai op tafel.  Gewoon zonder pakjes en zakjes.AnsjovisHet smaakgeheim hierin zit in oa. in de toegevoegde ansjovisjes. Echt? ja echt.Ansjovis smaakt niet vissig als je er goed mee omgaat.Het wordt door de niet-visliefhebbers hier thuis, zelfs niet eens herkent als vis... dat wil je.Waarom gebruik ik dit hierin?Je kent vast het smaakeffect van uitgebakken spekblokjes. Het knapperige, zoutige in combinatie met de vettige structuur ervan wordt door veel mensen als lekker ervaren. Voor je lijf is het helaas niet gezond.Dus zocht ik naar een goed alternatief.En ik denk dat dit het zou kunnen zijn. De combi van de zoutige visjes en de kipblokjes samen geven een ongelooflijke smaakboost.Probeer maar.In de supermarkt vind je ze in het schap van de blikjes vis, in glazen potjes. Het zijn zeer kleine visjes in een laagje olie. Die olie is zeer smakelijk en dus erg geschikt om bijvoorbeeld de kip in te bakken.Gevalletje niks weggooien op de koop toe.

Lees meer »

Omklaptaart met sinaasappel en aardbeien

Omklaptaart Deze knapperige haver-amandelbodem heeft een vulling van sinaasappel en aardbeien. Fris en kostelijk zomers! Serveer gerust een royale punt.Want deze taart zit boordevol vezels en gezonde vetten.Is vrij van geraffineerde suikers.En zonder gluten.Ongelooflijk lekker met een klodder hangop en een bakkie koffie.Franse slagDit maak je met de franse slag.En is daarmee een perfect voorbeeld van kleine moeite grote winst.Als je op je vakantieadres een oven hebt, maak je hem daar ook met gemak.Een bakvorm is niet nodig en de ingrediënten neem je gewoon mee van thuis. Neem het afgewogen mee in een gesloten zakje. Plak er een sticker op met de oventemp, baktijden en de hoeveelheid toe te voegen boter en `t feest kan beginnen.De winstWat is hiervan de winst?Nou dit.Deze taart is een perfect alternatief voor de kant-en-klare suikervariant die nogal eens snaaimomenten uitlokt in de loop van de dag. Dat voorkom je met iets als dit. Zo maak je het jezelf makkelijker om op tijd te stoppen met eten (snoepen).Tegelijkertijd creëer je hiermee wel gezelligheid en verbinding. Want die belangrijke functie heeft `iets-bij-de-koffie` nu eenmaal. Erin houden dus! Want dat levert een belangrijke bijdrage aan het maken van herinneringen.Afijn. Tot zover deze uiteenzetting. Doe er je voordeel mee.Nu lekker aan de slag.

Lees meer »

Aspergeplaattaart

AspergeplaattaartEr is vraag naar een recept met asperges, dat is me al een tijdje duidelijk. Echter zonder er iets mee te doen. Simpelweg omdat de creatieve ingeving ontbrak.Vandaag is ìe er ineens! Wat gaan we doen? We maken een simpele plaattaart met asperges zonder zakjes en pakjes.Smaak en structuurDe knapperige bladerdeegbodem in combinatie met de zachte groenten en de smeuïge toplaag van kaas en ei zorgt voor de perfecte afwisseling in structuur en smaak. Vermoedelijk maak je hier ook niet-asperge-liefhebbers toch blij mee.

Lees meer »