Winterse witlofsalade
Verrassend gerecht
Er zijn gerechten die meteen een glimlach uitlokken, zodra je de eerste hap neemt.
Deze witlofsalade met kip, erwtjes en banaan is er zo één.
Fris, zacht en een tikje verrassend.
De knapperige witlof geeft pit, de kip levert de hartige basis en de banaan… die doet iets geks in je hoofd (op de goede manier).
De romige dressing en een snuf Zeeuwsche Zoute* zeekraal maakt het tot een geheel dat nét even anders is en toch zó lekker gewoon.
Deze combinatie zorgt ervoor dat je blijft proeven.
Liever geen salade in de winter?
Koude sla voelt in de winter vaak onaantrekkelijk, maar deze halfwarme salade verwarmt juist.
Serveer er verse frietjes uit Maak het met Marieke of de aardappelcroqs uit Huisgemaakt met Marieke bij en je zet direct een complete, lekkere maaltijd op tafel.
Meer van dit? Bestel alle kookboekenâ–¼
winterse witlofsalade
bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
250 g erwten (diepvries)
500 g witlof
350 g kip(dij)filet
2 bananen (niet overrijp)
dressing
2 el mayonaise (royale lepels)
50 ml augurkennat (uit de pot)
75 g volle yoghurt
1 el ketchup
peper uit de molen (royaal)
1 tl Zeeuwsche Zoute zeekraal (als je dit nog niet hebt: zeezout uit de molen naar smaak)
garnering
1 hand verse peterselie
Zo maak je het
Breng in een pan een laagje water aan de kook en voeg de bevroren erwtjes toe.
Breng aan de kook, zet de hittebron half laag en kook ze in
10 min. gaar met het deksel sluitend op de pan.
Giet af en zet apart.
Snijd ondertussen de stronkjes witlof in zeer dunne ringetjes en verdeel over een serveerschaal.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en roer door de witlof. Zet apart.
Verwarm een koekenpan en laat er een klontje roomboter in smelten.
Snijd de kip in blokjes en bak ze om en om in 5 min. gaar.
Schep de kip bij de witlof.
Voeg de erwtjes toe.
Schep alles om.
Snijd de bananen in plakjes en verdeel bovenop de salade.
Hak de peterselie fijn en bestrooi de salade ermee.
Serveer direct.
Lekker met verse frites uit Maak het met Marieke of aardappelcroqs uit Huisgemaakt met Marieke.
Tips
* Deze salade kan ook koud geserveerd worden.
* Bewaar de salade in een afsluitbare kom max. 3 dagen in de koelkast.
* Serveer het restje als lunch.
* Maaltijdsalade? Voeg 150 g gekookte pasta toe aan de salade. Kan zowel warm als koud gegeten worden.
* Het verhaal van Zeeuwsche Zoute is het waard om verteld te worden, zodat je ontdekt wat hiervan de meerwaarde is.
Je maakt er kennis mee op alle Kookboek Events, waar het ook verkrijgbaar is.
Ervaar en beleef het!
* Naar verwachting is Zeeuwsche Zoute medio december ook verkrijgbaar in deze webshop.
©Maak het met Marieke