GRATIS verzending al vanaf €29,50!

Chococake

Deze chococake bak je op basis van olijfolie. En dat is superlekker mensen! Het karakter van de cake is smeuïg en veerkrachtig tegelijk. Het proberen waard. Zeker nu de prijs van roomboter die van olijfolie heeft ingehaald. Met roomboter zijn we dus zuinig. De rijke smaak van olijfolie is verrassend lekker. ExperimentAutopech is de oorzaak van dit recept. Om die reden cancelde mijn marktdag. In plaats daarvan experimenteerde ik met olijfolie in een cake. Hoewel niet voor de eerste keer. Zowel in het Proefschrift als in Maak het met Marieke vind je lekkere bakrecepten obv (olijf)olie. Smeuïg en een tikkie plakkerig vind ik hem het lekkerst. Dat bereik je door nauwkeurig de meelverhouding af te wegen en niet langer te bakken dan aangegeven. 

Lees meer »

Glutenvrije minimuffins

Deze lekkere minimuffins zullen je ongetwijfeld verrassen. Aangezien je meestal met glutenvrije recepten moet inleveren op smaak en structuur. Maar deze wél lekkere smeuïge variant, ontstond per abuis hier in de keuken. Namelijk nadat andere ingrediënten ontbraken en ik kokosmeel en glutenvrije havervlokken ervoor in de plaats nam. Tot mijn eigen verbazing waren ze heerlijk!Daarom nu dit nieuwe glutenvrije recept om uit te proberen. Voor jou!

Lees meer »

Appel-kokostaartje

Dit appel-kokostaartje heeft een verrassend bros-knapperig koeklaagje met een zachte vulling van appel en rozijnen. Het vleugje kruidige kaneel geeft het de klassieke smaak. Knus en heerlijk vertrouwd. Dit past perfect bij het kleedje op de bank, kaarsje aan en een mooi boek! 

Lees meer »

Oude Wijvenkoek

Deze oude wijvenkoek maak je zonder geraffineerde suiker en is kostelijk smeuïg! Voor het geval je nu dreigt af te haken: de smaak van de koek is zoet, herkenbaar en kruidig. Dat komt door de stroop en de honing. De combinatie aan kruiden geven deze koek precies het juiste evenwicht. Bovendien zet je hem binnen een kwartier in de oven.

Lees meer »

Quiche

Vind je het ook zo heerlijk? Dat we weer samen met familie en vrienden kunnen eten? Nu de zon steeds vaker van de partij is, komt de tafel in de tuin ook in beeld. Met of zonder barbecue. Gezellig! Maak het makkelijk, als iedereen iets meeneemt heeft niemand veel werk.Om je een idee te geven. Deze Quiche is een voorbeeld van een fantastisch recept wat je snel maakt, alleen al omdat je geen deeg hoeft te kneden.En zowel koud als warm kunt serveren.Met de vulling kun je variëren.Wat je erbij serveert ook.Het is net als de hartige scones lekker met een kom soep en een groene salade. Maar hij is ook prima als bijgerecht bij barbecue of buffet. Kortom deze quiche is altijd een geslaagd nummer.Trouwens in het kookboek vind je ook volop salades, broodjes en kruidenboter voor de lekkerste etentjes.

Lees meer »

Aardbeienkruimeltaart

Deze taart heeft een smeuïge cakebodem, daarop een dikke laag verse zomeraardbeien met een krokante topping van de havercrumble. Proef je `t al? Samen met een lekkere klodder hangop of slagroom een echte traktatie! Dit is trouwens dubbel feest want je lijf voelt dat dit onvervalste brandstof is. De geraffineerde suiker ontbreekt volledig in dit recept.In deze stijl vind je veel bakrecepten zowel in het proefschrift als in Maak het met Marieke.

Lees meer »

Banaan-havermoutmuffins

Deze banaan-havermoutmuffins maak je even tussendoor, bevatten geen geraffineerde suikers en zijn heel erg lekker. Dus trek je erop uit de komende dagen, eerst even deze bakken lekker meenemen met een bakje koffie en van genieten.Trouwens de meeste kinderen vinden deze ook geweldig lekker!

Lees meer »

Kaneelmuffins zonder suiker

Word je van cakejes dik? Deze muffins bak je zonder dat risico. Sterker nog; deze geven je weer nieuwe energie.En belangrijker; ze zijn zooo lekker! Smeuïg en kruidig. Ten opzichte van gewone cakejes bevatten ze de helft minder boter, geen suiker en royaal kaneel en rozijnen.Ze zijn dus erg geschikt als tussendoortje en om mee te nemen naar school of werk.Weet je trouwens dat alle suikervrije recepten in het proefschrift en in Maak het met Marieke op bovenstaand principe gebaseerd zijn? Lekker en eenvoudig.

Lees meer »

Pizza

Bijna vakantie! Breng Italië alvast wat dichter bij met deze pizza. Het recept blinkt uit in eenvoud. Daar zijn ze in Italië meester in.De vulling bestaat zowel uit makreel als kip. Je kunt dat op eenvoudige manier doen door de deegbodem alvast een inkeping te geven ergens in het midden. En aan de linker en rechterkant ervan de vis en kip te verdelen. Dit werkt fantastisch, want zo heb je geen dubbel werk en is er aan tafel voor elk wat wils.

Lees meer »

Banaanpancakes

Als je op zoek bent naar iets lekkers zonder al te veel moeite, dan zijn deze pancakes heerlijk. Het recept is eenvoudig. Met ingrediënten als banaan en havermout boordevol smaak en voedingsstoffen. En deze pancakes zijn zo lekker dat je ze ongetwijfeld binnenkort weer wilt eten.Dat gezond zo lekker is; is ongelooflijk!Weet je dat zowel in Maak het met Marieke als in het proefschrift er een verzameling van dit soort powerontbijtjes te vinden is?

Lees meer »

Rogge-kaneelbol

Deze rogge-kaneelbol is een kruising tussen koek en brood. Aangezien er massaal gebakken wordt uit het boek,  denk ik dat een aanvullend recept ook omarmd wordt. Onder andere in de categorie brood, ontbijtkoek en oude wijvenkoek.  Het leuke aan deze bol is dat je hem zo gemaakt hebt. Omdat de bakingsoda hierin funtioneert als rijsmiddel is gist overbodig.  Overigens net als bij de eerder genoemde recepten uit het boek. Precies dat zorgt vermoedelijk voor de enthousiaste ontvangst. Daarnaast zet je deze bol op elk gewenst moment op tafel. Of dat nu is bij een feestelijk ontbijtje, brunch, een bakkie koffie of gewoon om de lunch op te leuken. Het kan allemaal. Lekker met een lik roomboter of appelstroop. Of gewoon allebei..

Lees meer »

Kersentaart

Dit is een taart waarvan ik zeker weet dat iedereen geniet!De zachte cakebodem met de romige mascarponevulling.Die matchen perfect met de kersenvlaaivulling erop! In de zomer kun je de topping vervangen voor verse aardbeien. Dit recept is eenvoudig om te maken.Het ziet er feestelijk uit en je zet er iets onweerstaanbaar lekkers mee op tafel. Hier is niks aan toe te voegen. Proef maar!Wist je dat?Deze eenvoud in al mijn recepten zit?Die zijn het lekkerst.Zo maak je zelf maken beter en makkelijker.Zowel in Maak het met Marieke als in het nieuwe proefschrift. Waar deze taart trouwens een plekje in heeft!

Lees meer »