Bijna vakantie! Breng Italië alvast wat dichter bij met deze pizza.
Het recept blinkt uit in eenvoud. Daar zijn ze in Italië meester in.
De vulling bestaat zowel uit makreel als kip. Je kunt dat op eenvoudige manier doen door de deegbodem alvast een inkeping te geven ergens in het midden. En aan de linker en rechterkant ervan de vis en kip te verdelen. Dit werkt fantastisch, want zo heb je geen dubbel werk en is er aan tafel voor elk wat wils.

Smaakt het naar meer? In Huisgemaakt met Marieke staat een lekkere pizza en probeer in dat kader ook het olijvenplatbrood eens. In het proefschrift staat een heerlijk kaas-uibrood in deze categorie.

Recept pizza met makreel en/of kip

 voor een plaatpizza van ongeveer 30X40 cm.
Ingrediënten:

Voor de deegbodem:
125 gr. speltmeel
100 gr. speltbloem
150 ml. lauw water
3 el. olijfolie
1/2 tl. zout

Voor de topping:

1 potje rode pesto
1 courgette
1 rode paprika
100 gr. geraspte kaas
1 bol mozzarella
1 blikje makreel
1 gegaarde kipfilet (250 gr.)
3 el. italiaanse gedroogde kruiden
Versgemalen peper en zout naar smaak

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Doe alle ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine en kneed snel tot een soepel deeg met de kneedhaak. (met de hand of mixer kan ook.)
Neem een vel bakpapier of gebruik een siliconen bakmat.
Verdeel het deeg over het papier of mat met een spatel. 

Bestrijk het deeg royaal met de rode pesto.
Schaaf de courgette in de lengte in zo dun mogelijke plakken.
Snijd de paprika in dunne repen.
Beleg de deegbodem eerst met de courgette en daarna met de paprika.

Laat de vis uitlekken.
Snijd de kip in zeer dunne plakken.
Verdeel aan de linkerkant van de deegbodem de makreel en aan de rechterkant de kip.
Bestrooi met de italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak.

Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel over het geheel van de pizza.
Bestrooi tenslotte royaal met de geraspte kaas.
Schuif de pizza in de onderste rand van de oven, maar niet op de bodem.
Bak hem in 25 min. goudbruin en knapperig.

Tips:
*voorkom verbranden, verlaag evt de temp. naar 210 graden.
*zorg ervoor dat de hele pizza bedekt is met de twee soorten kaas, dat voorkomt dat de groenten te donker worden of uitdrogen.
*lekker bij de tomatensoep