Banaanpancakes

Makkelijk, voedzaam en vooral Lekker!

Als je op zoek bent naar iets lekkers zonder al te veel moeite, dan zijn deze pancakes heerlijk. Het recept is eenvoudig. Met ingrediënten als banaan en havermout boordevol smaak en voedingsstoffen. En deze pancakes zijn zo lekker dat je ze ongetwijfeld binnenkort weer wilt eten.
Dat gezond zo lekker is; is ongelooflijk!

OPGELET: Dit recept staat in het uitverkochte kookboek Maak het met Marieke. Maar is nu goed nieuws! Dit boek komt naar verwachting in november 2024 opnieuw uit. In deze herziene uitgave zal ook dit recept worden opgenomen. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en volg ons via FB en Instagram.

 

Havermoutpancakes uit het proefschrift

 

Weet je dat Huisgemaakt met Marieke vol staat met verrassend voedzame ontbijtjes?

Dat geeft je elke dag een energieke start! 

Ontbijttaart met havermout uit het proefschrift

 

Recept Banaan pancakes

Ingrediënten:
3 bananen ( niet al te rijp)
300 ml. biologische karnemelk  (gewone melk kan ook)
2 eieren
150 gr. havermout
50 gr volk. speltmeel
2 el. kaneel
snuf zout


Zo maak je het:
Hak de bananen heel fijn in een hakmolentje of pureer met de staafmixer. Voeg de rest toe en meng goed door elkaar.
Verwarm een koekenpan met een dikke bodem op middelhoog vuur en giet er een scheutje (olijf)olie in. Gebruik een sauslepel om het beslag in de pan te scheppen. 

Schep drie hoopjes beslag in de pan, zodat je de hele oppervlakte van de pan benut.
Keer ze voorzichtig om met een spatel, zodra de onderkant stevig is. Je hoeft niet te wachten tot de bovenkant droog is.
Bak ze aan de andere kant nog slechts een paar minuten.
Let op: laat de pan niet te heet worden, dan verbranden ze en worden vanbinnen niet gaar.

Lekker met bosbessen en honing!
©Maak het met Marieke