Banaanpancakes

Makkelijk, voedzaam en vooral Lekker!

Als je op zoek bent naar iets lekkers zonder al te veel moeite, dan zijn deze pancakes heerlijk. Het recept is eenvoudig. Met ingrediënten als banaan en havermout boordevol smaak en voedingsstoffen. En deze pancakes zijn zo lekker dat je ze ongetwijfeld binnenkort weer wilt eten.
Dat gezond zo lekker is; is ongelooflijk!

 

Recept verhuisd
Dit recept is verhuisd naar het kookboek Maak het met Marieke.
Sommige van mijn favoriete recepten, zoals dit, hebben een  plekje gekregen in mijn kookboek.

Waarom?
Zo bied ik een betere ervaring.
In het kookboek vind je:

*Meer inspiratie: Dit recept staat tussen andere heerlijke gerechten die perfect bij elkaar passen.

*Handige tips: Extra aanwijzingen en variaties om het nog gemakkelijker en leuker te maken.

*Alles bij elkaar: Geen losse pagina's of zoektochten meer, maar een hele verzameling recepten binnen handbereik.

Kookboek
Dankzij jouw support en enthousiasme kan ik blijven werken aan nieuwe kook- en bakideeën.
Benieuwd waar dit recept gebleven is?
Neem een ​​kijkje in Maak het met Marieke, het staat daar met liefde voor je klaar.

Havermoutpancakes uit het proefschrift

 

Weet je dat Huisgemaakt met Marieke en het proefschrift vol staat met verrassend voedzame ontbijtjes?

Dat geeft je elke dag een energieke start! 

Ontbijttaart met havermout uit het proefschrift

 

Recept Banaan pancakes

Ingrediënten:
3 bananen ( niet al te rijp)
300 ml. biologische karnemelk  (gewone melk kan ook)
2 eieren
150 gr. havermout
50 gr volk. speltmeel
2 el. kaneel
snuf zout


Zo maak je het:
Hak de bananen heel fijn in een hakmolentje of pureer met de staafmixer. Voeg de rest toe en meng goed door elkaar.
Verwarm een koekenpan met een dikke bodem op middelhoog vuur en giet er een scheutje (olijf)olie in. Gebruik een sauslepel om het beslag in de pan te scheppen. 

Schep drie hoopjes beslag in de pan, zodat je de hele oppervlakte van de pan benut.
Keer ze voorzichtig om met een spatel, zodra de onderkant stevig is. Je hoeft niet te wachten tot de bovenkant droog is.
Bak ze aan de andere kant nog slechts een paar minuten.
Let op: laat de pan niet te heet worden, dan verbranden ze en worden vanbinnen niet gaar.

Lekker met bosbessen en honing!
©Maak het met Marieke