De verbazing van gasten. Dat is één van de eerste dingen wat mij tijdens de boekpresentaties opvalt. Wanneer het gaat over het gemak waarmee je iets lekkers maakt. Met behoud van eenvoud. Dat eenvoudig samengaat met lekker is feitelijk logisch. Want zolang je niet knoeit met ingrediënten blijft de pure smaak ervan behouden en dat proef je.HangopZo ook met hangop. Het is één van de meest simpele bereidingen van een lekkere room die niet geklopt hoeft te worden. Hiervoor is een brandschone theedoek, (het meest hygiënisch is zongedroogd en gestreken), een vergiet en kom voldoende. Het enige wat je doet is een pak yoghurt leeggieten in een theedoek, in de koelkast zetten, zelf naar bed gaan en de andere ochtend ligt de hangop voor het opscheppen. Ja echt, zo simpel is het.En weet je wat leuk is?Zowel in het proefschrift als in Maak het met Marieke staan tal van eenvoudige toetjes-recepten om je vingers bij af te likken...