Pannacotta

Laatst at ik samen met Marien buiten de deur. Het dessert bestond die avond uit pannacotta. Een stevig romig puddinkje. Wat geserveerd werd in een gezellig glas met bovenin een laagje van pakweg 3 cm. rode vruchtencoulis. Het glas was aan de buitenkant ijskoud en gecondenseerd. Wat ineens herinneringen naar boven bracht.

Lees meer »

Fruitysnacks

Jouw dagelijkse fruitmoment is bij uitstek geschikt om iets leuks van te maken! Een recept is overbodig. Ideetjes krijg je van mij.

Lees meer »

Vla met rozijnen en peer

Vla met rozijnen en peerDit warme, comfortabele wintertoetje is heerlijk van smaak! De vla heeft een zachte romige structuur. En is niet mierzoet. De vulling van rozijnen en sappige peer zorgt voor een compleet palet aan structuur en smaak. Bovendien is deze snel gemaakt met herkenbare ingrediënten. Een comfortabel en knus toetje na de maaltijd. Ja echt. Maar het mag natuurlijk ook na een stevige winterwandeling.Gewoon onder een dekentje op de bank.Dat vooruitzicht doet je toch watertanden jongens?Zo ergens aan het einde van de middag.Tijdens het uitlaten van de hond, het ophalen van je (klein)kind, of als je naar huis fietst door de kou. Het recept voor deze vla is namelijk heel geschikt om al eerder op de dag te maken. Om het vervolgens in de hooimadam of ecostoof lekker warm te houden. Koude vlaGriezel je daarentegen bij de gedachte aan warme pap?Dat los je simpelweg op door de vla te laten afkoelen.  En gewoon koud te serveren. Wel even de schaal afdekken met een bord of huishoudfolie, anders vormt zich een vel wat je alsnog doet griezelen. Peer met of zonder schil?Trouwens het testpanel hier thuis was nogal verdeeld over het geval dat de blokjes peer ongeschild erin zaten...Mijn motivatie hiervoor zit èm in het feit dat de schil niet alleen extra vezels levert, maar ook iets meer bite. Dat is beter voor de spijsvertering. Afijn... die voordelen zag niet iedereen hier. Probeer maar wat jullie lekker vinden.

Lees meer »

Ontbijt met havermout, appel en pindakaas

Dit ontbijt lijkt net warme appeltaart! En die verrassende associatie creëer je eenvoudig door het recept precies te volgen. Je ontdekt dan dat het in laagjes in je schaaltje gaat. En dat is het geheim van deze smaakbeleving. Gelukkig is het tegelijk megagezond. Ongelooflijk toch?! Dat kunnen we wel gebruiken zo net na de vakantie. Je weet wel. Als het dagelijks ritme weer even voelt als een strak harnas. Wennen is dat. Dat maakt goed en lekker eten extra belangrijk. Zonder dat het maar een snippertje nadeel heeft voor je energiepeil. En snaaimomenten voorkomt. Kan dat samengaan? Yep! Daar is dit recept een perfect voorbeeld van. Net als alle andere ontbijtrecepten uit beide boeken!

Lees meer »

Romige kwark met lange vingers en appel

Deze romige kwark maak je in een handomdraai. Met slechts een paar ingrediënten.Heb je yoghurt, slagroom en een pak lange vingers dan ben je er al. Heb je appels die op moeten? Doe die er ook in. Deze warme appels zijn het succes van het recept. Want ze matchen perfect met de lange vingers.De romige kwark maakt de structuur helemaal top. Probeer maar!

Lees meer »

Pruimentrifle met hazelnoten

Deze combinatie van de frisse pruimencompote, met romige hangop en knapperige honing-hazelnoten is onweerstaanbaar lekker! Hoewel de vakantie achter ons ligt, houden we de zomer zo lang mogelijk vast. Tegelijk blijven we lekker in balans! Bijvoorbeeld met dit dessert waarin je volop geniet van de oogst als pruimen en noten. Om dit toetje te maken heb je geen oven nodig. Dat maakt het een leuk recept als je wat minder tijd hebt.

Lees meer »

Aardbeienijs

Ken je dat? Het verlangen naar zo`n steenkoud fruitig ijsje? Op warme dagen is er niks lekkerder dan zo`n ijskoude versnapering. De allerlekkerste variant is vers, romig en boordevol smaak.Daar is dit ijsje een voorbeeld van.Je hebt er slechts een aantal ingrediënten voor nodig, even pureren en genieten maar. Een ijsmachine is overbodig.

Lees meer »

Hangop

De verbazing van gasten. Dat is één van de eerste dingen wat mij tijdens de boekpresentaties opvalt. Wanneer het gaat over het gemak waarmee je iets lekkers maakt. Met behoud van eenvoud. Dat eenvoudig samengaat met lekker is feitelijk logisch. Want zolang je niet knoeit met ingrediënten blijft de pure smaak ervan behouden en dat proef je.HangopZo ook met hangop. Het is één van de meest simpele bereidingen van een lekkere room die niet geklopt hoeft te worden. Hiervoor is een brandschone theedoek, (het meest hygiënisch is zongedroogd en gestreken), een vergiet en kom voldoende. Het enige wat je doet is een pak yoghurt leeggieten in een theedoek, in de koelkast zetten, zelf naar bed gaan en de andere ochtend ligt de hangop voor het opscheppen. Ja echt, zo simpel is het.En weet je wat leuk is?Zowel in het proefschrift als in Huisgemaakt met Marieke staan tal van eenvoudige toetjes-recepten om je vingers bij af te likken...

Lees meer »