Vla met rozijnen en peerDit warme, comfortabele wintertoetje is heerlijk van smaak! De vla heeft een zachte romige structuur. En is niet mierzoet. De vulling van rozijnen en sappige peer zorgt voor een compleet palet aan structuur en smaak. Bovendien is deze snel gemaakt met herkenbare ingrediënten. Een comfortabel en knus toetje na de maaltijd. Ja echt. Maar het mag natuurlijk ook na een stevige winterwandeling.Gewoon onder een dekentje op de bank.Dat vooruitzicht doet je toch watertanden jongens?Zo ergens aan het einde van de middag.Tijdens het uitlaten van de hond, het ophalen van je (klein)kind, of als je naar huis fietst door de kou. Het recept voor deze vla is namelijk heel geschikt om al eerder op de dag te maken. Om het vervolgens in de hooimadam of ecostoof lekker warm te houden. Koude vlaGriezel je daarentegen bij de gedachte aan warme pap?Dat los je simpelweg op door de vla te laten afkoelen. En gewoon koud te serveren. Wel even de schaal afdekken met een bord of huishoudfolie, anders vormt zich een vel wat je alsnog doet griezelen. Peer met of zonder schil?Trouwens het testpanel hier thuis was nogal verdeeld over het geval dat de blokjes peer ongeschild erin zaten...Mijn motivatie hiervoor zit èm in het feit dat de schil niet alleen extra vezels levert, maar ook iets meer bite. Dat is beter voor de spijsvertering. Afijn... die voordelen zag niet iedereen hier. Probeer maar wat jullie lekker vinden.