Romige kwark met lange vingers en appel

Deze romige kwark maak je in een handomdraai. Met slechts een paar ingrediënten.Heb je yoghurt, slagroom en een pak lange vingers dan ben je er al. Heb je appels die op moeten? Doe die er ook in. Deze warme appels zijn het succes van het recept. Want ze matchen perfect met de lange vingers.De romige kwark maakt de structuur helemaal top. Probeer maar!

Lees meer »

Pruimentrifle met hazelnoten

Deze combinatie van de frisse pruimencompote, met romige hangop en knapperige honing-hazelnoten is onweerstaanbaar lekker! Hoewel de vakantie achter ons ligt, houden we de zomer zo lang mogelijk vast. Tegelijk blijven we lekker in balans! Bijvoorbeeld met dit dessert waarin je volop geniet van de oogst als pruimen en noten. Om dit toetje te maken heb je geen oven nodig. Dat maakt het een leuk recept als je wat minder tijd hebt.

Lees meer »

Aardbeienijs

Ken je dat? Het verlangen naar zo`n steenkoud fruitig ijsje? Op warme dagen is er niks lekkerder dan zo`n ijskoude versnapering. De allerlekkerste variant is vers, romig en boordevol smaak.Daar is dit ijsje een voorbeeld van.Je hebt er slechts een aantal ingrediënten voor nodig, even pureren en genieten maar. Een ijsmachine is overbodig.

Lees meer »

Hangop

De verbazing van gasten. Dat is één van de eerste dingen wat mij tijdens de boekpresentaties opvalt. Wanneer het gaat over het gemak waarmee je iets lekkers maakt. Met behoud van eenvoud. Dat eenvoudig samengaat met lekker is feitelijk logisch. Want zolang je niet knoeit met ingrediënten blijft de pure smaak ervan behouden en dat proef je.HangopZo ook met hangop. Het is één van de meest simpele bereidingen van een lekkere room die niet geklopt hoeft te worden. Hiervoor is een brandschone theedoek, (het meest hygiënisch is zongedroogd en gestreken), een vergiet en kom voldoende. Het enige wat je doet is een pak yoghurt leeggieten in een theedoek, in de koelkast zetten, zelf naar bed gaan en de andere ochtend ligt de hangop voor het opscheppen. Ja echt, zo simpel is het.En weet je wat leuk is?Zowel in het proefschrift als in Huisgemaakt met Marieke staan tal van eenvoudige toetjes-recepten om je vingers bij af te likken...

Lees meer »

Courgettewraps met roomkaas

Ongetwijfeld zijn we het eens dat zelfgemaakt het allerlekkerst is. Praktisch doe je dat met eenvoudige recepten. Deze wraps zijn er een voorbeeld van. Nu de oogst van courgettes in volle gang is maken we daar dankbaar gebruik van. Deze betaalbare groente zit tjokvol vezels en mineralen. Verder biedt het de juiste structuur en dat ondersteunt de smaakbeleving optimaal. 

Lees meer »

Havermoutreep in de krant

Deze no-bake havermoutreep is zonder geraffineerde suikers. Het is slechts een kwestie van mengen en voilà, klaar is je tussendoortje vol power. Dit is een krachtpatser die veel energie levert en dat langzaam afgeeft. Daarmee voorkom je snaaien. Tegelijkertijd levert de reep echte brandstof, waardoor je met power aan het werk gaat! Al deze factoren zorgen ervoor dat het hier thuis vrijwel altijd voorhanden is.

Lees meer »