
zo gemaakt
Ken je dat? Het verlangen naar zo`n steenkoud fruitig ijsje? Op warme dagen is er niks lekkerder dan zo`n ijskoude versnapering. De allerlekkerste variant is vers, romig en boordevol smaak.
Daar is dit ijsje een voorbeeld van.
Je hebt er slechts een aantal ingrediënten voor nodig, even pureren en genieten maar. Een ijsmachine is overbodig.
Barbecue
Fantastisch om te serveren na een gezellig etentje of BBQ in de tuin. En ohh ja.. in het proefschrift vind je ook een hele serie recepten die je daarbij wilt proeven. Van simpele sausjes en salades tot zelfgebakken broodjes.
Met de bijpassende tips voor balans bij de BBQ. Het geheim in de recepten is eenvoudig. Namelijk de onweerstaanbare combinatie van pure smaken en eerlijke ingrediënten. Daar geniet je écht van, want nep-fabriek-ingrediënten ontbreken simpelweg.


Recept aardbeienijs
Ingrediënten voor +/- 1 L ijs
2 bananen (niet overrijp)
1 sinaasappel
600 g bevroren aardbeien (zak diepvries)
300 g dikke kwark of volle yoghurt
2 el kaneel
50 g honing (weglaten kan)
Zo maak je het|
Lees alle tips + beschrijving eerst door voor je begint
Pers de sinaasappel uit en vang het sap op.
Pel en snipper de banaan boven de kom van de blender.
Voeg de yoghurt of kwark er aan toe.
Pureer de massa door de pulse knop te gebruiken.
Voeg in delen de bevroren aardbeien toe.
Voeg het sinaasappelsap, kaneel en evt. de honing er aan toe.
Pureer tot het een dikke bijna bevroren massa is.
Serveer meteen.
Tips:
* Overrijpe bananen bevatten weinig vezels en veel suikers, gebruik daarom zoveel mogelijk de exemplaren met een gele schil.
* Invriezen van dit ijs levert kristallen op.
Het ijs na invriezen opnieuw pureren met de staafmixer gaat goed. Maar maken en meteen opeten is lekkerder.
* Je kunt dit recept ook met een staafmixer maken.
* Gebruik de pulse knop zodat de staafmixer niet oververhit raakt.
* Als je er niet doorheen komt kun je een beetje extra sinaasappelsap toevoegen.
* Maak het ijs niet te dun, dan lijkt het teveel op een smoothie.
* Garneer met een handje gehakte hazelnoten
* De zuivel kun je vervangen voor plantaardige kokosmelk.
* In alle kookboeken vind je meer ijsrecepten.
©Maak het met Marieke
