De verbazing van gasten.
Dat is één van de eerste dingen wat mij tijdens de boekpresentaties opvalt. Wanneer het gaat over het gemak waarmee je iets lekkers maakt. Met behoud van eenvoud.
Dat eenvoudig samengaat met lekker is feitelijk logisch.
Want zolang je niet knoeit met ingrediënten blijft de pure smaak ervan behouden en dat proef je.

Hangop

Zo ook met hangop. Het is één van de meest simpele bereidingen van een lekkere room die niet geklopt hoeft te worden. Hiervoor is een brandschone theedoek, (het meest hygiënisch is zongedroogd en gestreken), een vergiet en kom voldoende.
Het enige wat je doet is een pak yoghurt leeggieten in een theedoek, in de koelkast zetten, zelf naar bed gaan en de andere ochtend ligt de hangop voor het opscheppen.
Ja echt, zo simpel is het.

En weet je wat leuk is?
Zowel in het proefschrift als in Huisgemaakt met Marieke staan tal van eenvoudige toetjes-recepten om je vingers bij af te likken...

 

Recept hangop

1 liter volle biologische yoghurt

50 gr. honing

 

ook nodig:

een vergiet of zeef
een mixkom waar de zeef op kan liggen
een brandschone theedoek

 

Zo maak je het:
Maak de theedoek helemaal nat onder stromend koud water. Wring de doek zo goed mogelijk uit.
Leg de natte theedoek uitgespreid in het vergiet en laat de randen overhangen. 
Plaats het vergiet op de kom.
Giet het pak yoghurt helemaal leeg in de theedoek en dek toe met de overhangende punten van de doek.
Plaats de kom in de koelkast. 
Na 8 uren is de hangop klaar. 

 

Tip: 
* Handig om te doen voor het slapengaan, je kunt het de andere dag zo gebruiken.
*Ook erg lekker met de crumble uit het proefschrift