ACTIE!! set Proefschrift -€10,00 + GRATIS verzenden t/m 31-5

Hangop

De verbazing van gasten.
Dat is één van de eerste dingen wat mij tijdens de boekpresentaties opvalt. Wanneer het gaat over het gemak waarmee je iets lekkers maakt. Met behoud van eenvoud.
Dat eenvoudig samengaat met lekker is feitelijk logisch.
Want zolang je niet knoeit met ingrediënten blijft de pure smaak ervan behouden en dat proef je.

Hangop

Zo ook met hangop. Het is één van de meest simpele bereidingen van een lekkere room die niet geklopt hoeft te worden. Hiervoor is een brandschone theedoek, (het meest hygiënisch is zongedroogd en gestreken), een vergiet en kom voldoende.
Het enige wat je doet is een pak yoghurt leeggieten in een theedoek, in de koelkast zetten, zelf naar bed gaan en de andere ochtend ligt de hangop voor het opscheppen.
Ja echt, zo simpel is het.

En weet je wat leuk is?
Zowel in het proefschrift als in Maak het met Marieke staan tal van eenvoudige toetjes-recepten om je vingers bij af te likken...

ACTIE: met code EETGELUK* is de verzending gratis!

*geldig op alle orders va. €29,50. 

De hangop die je  zo maakt is fantastisch ipv. slagroom op een punt appeltaart, of gemengd met mascarpone als dessert. En met een beetje honing is het helemaal onweerstaanbaar.
Gebruik hiervoor een likje koudgeslingerde honing van de imker.
Want de gezonde voedingsstoffen van deze honing blijven wel behouden in een koude bereiding.
Dit in tegenstelling tot wanneer je aan de bak gaat met honing als ingrediënt. In dat geval hoef je geen (dure) honing te gebruiken, deze stoffen gaan verloren oiv warmte.
Maar voor de hangop zijn alle voordelen ervan binnenboord dus genieten maar.

Recept hangop

1 liter volle biologische yoghurt

50 gr. honing

 

ook nodig:

een vergiet of zeef
een mixkom waar de zeef op kan liggen
een brandschone theedoek

 

Zo maak je het:
Maak de theedoek helemaal nat onder stromend koud water. Wring de doek zo goed mogelijk uit.
Leg de natte theedoek uitgespreid in het vergiet en laat de randen overhangen. 
Plaats het vergiet op de kom.
Giet het pak yoghurt helemaal leeg in de theedoek en dek toe met de overhangende punten van de doek.
Plaats de kom in de koelkast. 
Na 8 uren is de hangop klaar. 

 

Tip: 
* handig voor je naar bed gaat, je kunt het de andere dag zo gebruiken.
*Ook erg lekker met de crumble uit het proefschrift of de clafoutis, appeltaart of speltcake uit Maak het met Marieke

ACTIE: met code EETGELUK* is de verzending gratis!

*geldig op alle orders va. €29,50. 

 


«   »