Courgettewraps met roomkaas

Ongetwijfeld zijn we het eens dat zelfgemaakt het allerlekkerst is. Praktisch doe je dat met eenvoudige recepten.
Deze wraps zijn er een voorbeeld van. Nu de oogst van courgettes in volle gang is maken we daar dankbaar gebruik van. Deze betaalbare groente zit tjokvol vezels en mineralen. 
Verder biedt het de juiste structuur en dat ondersteunt de smaakbeleving optimaal. 

Recept courgettewraps met roomkaas

Voor ongeveer 6 wraps

Ingrediënten:

6 wraps
200 gr. zuivelspread naturel 
3 el. gedroogde bieslook
3 el. gedroogde peterselie
1/2 tl. paprikapoeder

2 gele paprika`s (of andere kleur)
1 courgette  (of komkommer)
3 lenteuitjes
ook nodig: mandoline 

Zo maak je het:

Meng de roomkaas met de kruiden. 
Besmeer de wraps royaal met de kruidenspread.
Schaaf de courgette in de lengte in zeer dunne plakken, op de smalste stand van de mandoline of schaaf.
Snijd de paprika`s in dunne repen en de lenteuitjes in smalle ringetjes.
Verdeel de groenten over de wraps.
Rol ze strak op en steek ze vast met een prikker.

Tips:
*Bewaar ze afgedekt in een koelkast.
*Leuk om te combineren met de hartige scones op een buffet
*Ook lekker met gerookte zalm erop.
*Vervang de courgette voor komkommer

 

©Maak het met Marieke