Rozemarijn scones met kruidenroomkaas

Scones in een handomdraai

Zolang het buiten nog koud en guur is verlangen we naar comfortfood. Zo staat hier thuis regelmatig een heerlijk, geurende maaltijdsoep op tafel.  Kostelijk! Wat zullen we erbij doen?
Bijvoorbeeld een lekkere Quiche of deze hartige scones.
Deze maak je in dezelfde tijd als het afbakken van broodjes.
Je moet weten dat er voor deze scones geen rijstijd nodig is, want we gebruiken bakingsoda als rijsmiddel.
Dat maakt het leuk om dit gewoon tussendoor op een doordeweekse dag te doen.


Om dezelfde reden vind je in mijn boek verschillende (brood)recepten die je zeer snel maakt, omdat ze geen gist maar bakingsoda als rijsmiddel hebben. Zowel zoet als hartig.
Andere voorbeelden zijn de pizza en het platbrood met olijven uit het boek die beiden toprecepten zijn.
Gezonder en sneller. 

Voor de aankleding maak je meteen deze kruidenroomkaas.
Want nu we toch aan het variëren zijn op de stokbroodjes mag een variant op de kruidenboter niet ontbreken.

Recept rozemarijn scones

Voor 9 stuks.

Ingrediënten:


60 gr. roomboter
1 ei
220 gr. volle yoghurt
6 gr. bakingsoda
100 gr. volkoren speltmeel
200 gr. speltbloem
1 snuf zout
1 el. gedroogde italiaanse kruiden
1el. gedroogde rozemarijn
1 el. gedroogde tijm

Zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Smelt de roomboter in een royale steelpan.
Klop hier het ei, de yoghurt en de bakingsoda doorheen met een stevige garde.
Weeg nu in een andere kom, de droge ingrediënten af en meng even goed door elkaar.
Voeg daarna toe aan het natte mengsel.
Meng alles goed door elkaar maar roer niet te lang.
Het beslag blijft een beetje slap, dat hoort zo.


Schep met behulp van een eetlepel negen hoopjes beslag naast elkaar op de bakplaat.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak ze in 10 minuten gaar.
Laat ze even afkoelen en serveer meteen.

 

Ze zijn het lekkerst als ze meteen gegeten worden. 

Recept kruidenroomkaas


Ingrediënten:

200 gr. naturel roomkaas ( bijvoorbeeld Philadelphia)
2 lenteuitjes
1/2 bos verse selderij

 

Zo maak je het:

Doe de lent-uitjes en de selderij in een hakmolentje en hak helemaal fijn.
Voeg de roomkaas toe en meng tot alles goed door elkaar geroerd is.
Serveer bij de rozemarijnscones.

Tip: Op toast of stokbrood doet deze kruidenroomkaas het ook erg goed!

©Maak het met Marieke