GRATIS verzending al vanaf €29,50!

Pruimentrifle met hazelnoten

Deze combinatie van de frisse pruimencompote, met romige hangop en knapperige honing-hazelnoten is onweerstaanbaar lekker! Hoewel de vakantie achter ons ligt, houden we de zomer zo lang mogelijk vast. Tegelijk blijven we lekker in balans! Bijvoorbeeld met dit dessert waarin je volop geniet van de oogst als pruimen en noten. Om dit toetje te maken heb je geen oven nodig. Dat maakt het een leuk recept als je wat minder tijd hebt.

 

De allerlekkerste toetjes maak je zelf! Met betere ingrediënten en dus meer smaak en beleving. Je geniet bewuster van wat je zelf met aandacht hebt gemaakt. Daarom vind je in Maak het met Marieke een hoofdstuk boordevol toetjes; om je vingers bij af te likken. En in het proefschrift de aanvulling erop. 

 

Recept pruimentrifle met hazelnoten

Voor 6 personen
Ingrediënten:

750 gr. pruimen
hangop van een liter yoghurt (naturelkwark kan ook)
200 gr. hazelnoten
ongeveer 50 gr. honing
25 gr. roomboter
snuf kaneel

Zo maak je het:
Hak de hazelnoten grof.
Was, ontpit en snijd de pruimen in middelmatige blokjes. 

Verwarm een koekenpan met een dikke bodem.
Smelt de roomboter met een scheutje honing en wacht tot dit lichtbruin begint te kleuren. 
Schep de pruimenblokjes erin en schep voorzichtig om. 
Ongeveer 2 minuten op half hoog vuur zacht laten worden. Let op: voorkom dat het te zacht wordt.
Schep het pruimenmengsel in een schaal.
Bestrooi met wat kaneel naar smaak en laat afkoelen.

Zet de koekenpan zonder af te wassen, terug op de hittebron en verwarm opnieuw met een beetje honing tot de bodem plakkerig eruit ziet.
Verdeel de gehakte hazelnoten over de bodem  van de hete pan.
Laat ze een paar minuten karamelliseren op middelhoog vuur, pas op voor verbranden.
Laat de hazelnoten helemaal afkoelen op een bord, ze worden nu knapperig.

Maak de hangop volgens dit recept: Hangop maken
Of gebruik naturel kwark

Trifle maken:
Verdeel de pruimenblokjes over de bodem van leuke glaasjes.
Schep royaal de kwark of hangop erop.
Bestrooi vlak voor het serveren met de hazelnoten.

TIPS

*Je kunt ook plantaardige alprokwark gebruiken.
*Dit recept is ook lekker met nectarine of perziken
*Of kies voor rood fruit als bramen of aardbeien.
* Andere noten zijn ook een goede optie.
* Met een notenallergie is de crumble uit Maak het met Marieke een goed vervanger. 

©Maak het met Marieke

Beide boeken zijn op voorraad en exclusief hier te bestellen.

ACTIE: met code EETGELUK* is de verzending gratis!
Let op: klik na het invoeren van de code op toepassen.
*geldig op alle orders va. €29,50. 

 

Klik op onderstaande buttons voor meer lekkere desserts:


«   »