Romige kwark met lange vingers en appel

Van dit toetje lust je pap.

Deze romige kwark maak je in een handomdraai. Met slechts een paar ingrediënten.
Heb je yoghurt, slagroom en een pak lange vingers dan ben je er al. Heb je appels die op moeten? Doe die er ook in. 
Deze warme appels zijn het succes van het recept. Want ze matchen perfect met de lange vingers.
De romige kwark maakt de structuur helemaal top. Probeer maar!

Je maakt het in een handomdraai en als het je lukt dit een nachtje te laten staan, wordt ìe alleen maar lekkerder

Recept voor de romige kwark met appel en lange vingers

Voor 6 personen

Ingrediënten:

4-5 Appels  (goudreinetten zijn erg geschikt, maar andere kan ook)
kaneel        (lekker royaal strooien)
1 pak lange vingers
250 ml. slagroom 
1 liter volle biologische Yoghurt 
 50 ml. honing.
cacao om te bestrooien.

Zo maak je het:

Snipper de appels fijn. 
Doe ze in een steelpan met een scheutje water.
Bestrooi met kaneel.
Laat ze even warm en zacht worden.
Verdeel de warme appels over een lage, wijde serveerschaal en druk hier de lange vingers in.
Klop nu de slagroom stijf met de honing. 
Meng de yoghurt door de slagroom, met een garde.
Klop niet te lang, gemengd is goed.
Verdeel dit mengsel over de lange vingers in de schaal en zet in de koelkast .
Bestrooi vlak voor het serveren royaal met cacao.

Heerlijk als tussendoortje, ontbijt of gewoon als toetje!

 

©Maak het met Marieke