Pudding met rood fruit uit de oven

 

Ineens is het dan toch winters koud. Met regen die hard tegen de ruiten klettert en het buiten vroeg donker is. Allemaal factoren die je doen verlangen naar knusheid. Comfortfood helpt daarbij. Heerlijke geuren uit de keuken die je doen genieten van de gezelligheid binnen en de kilte verdrijven. 
Bij mij wakkert dit vaak een hang naar warme, lobbige desserts aan. Zo`n lekker warm toetje na het eten voor de gezelligheid. 
Vanuit deze behoefte is het volgende recept geboren.

 

Pudding uit de oven met rood fruit

Het splinternieuwe recept bestaat uit zo`n lekker lobbige pudding. Met een knappertje van noten en havervlokken erin. Op een royale laag rood fruit. Kruidig door de kaneel. En precies op smaak met de toegevoegde honing. 
Deze smaakcombinatie beantwoordt al je wensen wanneer je behoefte hebt aan verwarmend comfortfood.

 



Tips: 
*Je kunt dit toetje prima koud serveren. Handig om te weten als er toch iets overblijft of als je het van te voren wilt maken.
* Dit recept is ook lekker als voedzaam tussendoortje als je behoefte hebt aan langdurige verzadiging.
* In dat geval is het handig als ìe al in je koelkast staat; voor het pakgemak.
* Wil je afvallen? Eet dan geen toetjes na de warme maaltijd. Geniet in het weekend van dit recept. Of eet het koud als ontbijt (wat later op de ochtend).
Meer praktische tips en kennis over afvallen vind je in het proefschrift.

Allergie-aanpassingen
* Onderstaand een aantal tips om het recept aan te passen op een voedselallergie.
Opgelet: het veranderen van ingrediënten verandert het karakter van het recept. Dat betekent ook een andere smaak. Mijn advies is om het uitsluitend te doen indien noodzakelijk.
* Je kunt de zuivel in dit recept vervangen door kokosmelk.
* Je maakt hem glutenvrij door de haver te vervangen voor glutenvrije haver en de griesmeel te vervangen door 2 geklutste eieren en een lepel kokosolie.
* Liever geen noten? Kies voor pinda`s of havervlokken.

Recept pudding met rood fruit uit de oven

voor 6-8 personen.

Ingrediënten:

600 ml. karnemelk
50 gr. griesmeel
100 gr. honing
2 el. kaneel
100 gr. volkoren havermout
100 gr. noten (ongebrand en ongezouten)

Fruitvulling:
2 grote goudreinetten
200 gr. bosbessen (diepvries)
200 gr. aardbeien (diepvries)
klontje roomboter
150 ml. water
Ook nodig: ovenschaal van 20X30 cm. of lekvrije bakvorm van 26 cm.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil en snipper de goudreinetten in stukjes.
Verwarm in een steelpan een klontje roomboter en bak de appelstukjes tot ze zacht worden. 
Voeg het water, de bevroren bosbessen en aardbeien eraan toe.
Roer even kort en goed door.
Schep het mengsel in de ovenschaal.

Hak de noten grof in een hakmolentje of keukenmachine.
Roer hier de havervlokken doorheen.
Verdeel dit mengsel over het fruit in de ovenschaal.

Klop in een kom de melk, griesmeel, kaneel en honing door elkaar.
Giet het in de ovenschaal.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven.
Bak de pudding in 35-40 min. gaar. 

Afgekoeld kun je hem een week in de koelkast bewaren.

@Maak het met Marieke

 

 

Wist je dat er in het proefschrift en kookboek een hoofdstuk boordevol toetjes staat? 
Allemaal om je vingers bij af te likken...

 

 

Lekker? Probeer ook deze toetjes eens

En deze