Tiramisu met een vleugje advocaat

Tiramisu

De redacteur van Hoeksche Waard Exclusief vroeg me naar een van mijn favorieten. En of ik dat wil delen met lezers.
Vandaag doe ik dat, in aanvulling op de publicatie van het interview in de krant.

Favoriet met vleugje advocaat
Mijn favoriete recept van de desserts is ongetwijfeld de Tiramisu.
Wat deze variant op de overbekende klassieker kenmerkt is dat er  geen rauw ei in zit.
Bovendien zorgt het vleugje advocaat voor een fantastische smaakdiepte.
Niet weglaten dus. 
Het dessert krijgt een betere smaakverhouding als je het een nachtje laat staan in de koelkast.


Net als met de romige kwark met appel.

Recept Tiramisu met een vleugje advocaat

Tiramisu

Ingrediënten:

250 ml slagroom

500 g mascarpone

1 pak lange vingers

400 ml zeer sterke filterkoffie

50 g honing

50 ml sterke advocaat 

30 ml  amaretto (of een andere koffielikeur)

50 g cacao

 

Zo maak je het:

Zet zeer sterke filterkoffie en giet dat in een wijde schaal, zodat het af kan koelen.

Klop in de keukenmachine de slagroom met de honing stijf.

Klop in een andere kom de mascarpone, advocaat en de amaretto los met een garde. Doe dit rustig aan en niet te lang, de mascarpone wordt anders te dun.

Giet dit mengsel bij de slagroom en roer kort en voorzichtig met de garde van de keukenmachine tot een egaal mengsel.

Schep in een lage serveerschaal van ongeveer 20x20 cm. een derde van de mascarponeroom.

Doop de helft van de lange vingers in de koffie en leg ze naast elkaar erop.

Schep nog een derde deel van de room erbovenop.

Doop de andere helft van de lange vingers in de koffie en leg ze erop.

Sluit af door het laatste deel van het mascarponemengsel over de lange vingers uit te strijken.

Zet de schaal minimaal 24 uur afgedekt in de koelkast.

Bestrooi de tiramisu vlak voor het serveren royaal met de cacao.

Serveer met een sterke italiaanse espresso!

 

Tips:

Gebruik voor de filterkoffie 500 ml. water en 4 volle koffieschepjes koffie.

Laat de lange vingers zich goed volzuigen met koffie, maar voorkom dat ze breken of druipen.

Deze tiramisu wordt gemaakt zonder rauw eiwit en is daardoor langer houdbaar.

Het geeft echt extra smaak als je kiest voor biologische slagroom en mascarpone van goede kwaliteit.

Heb je de smaak te pakken? Zowel in het proefschrift als in Maak het met Marieke talloze kostelijke desserts! 
Bestel hier jouw exemplaar, zodat je alle desserts kunt proeven.

 

©Maak het met Marieke

 

Maakt gezonder koken lekkerder!