Kokosmoppen

Kokosmoppen
Heb je tijdens de presentatie al gesmuld van dat heerlijke kokoskoekje?
Terwijl het nieuwe kookboek over vijf dagen verschijnt, geef ik je het recept voor dit koekje alvast cadeau!
Zo kun je nu al genieten van deze krokante, zoete lekkernij, vol rijke kokossmaak – perfect voor een fijn moment bij de koffie.

 

Knapperig zacht
Met dit voorproefje breng je de gezelligheid op tafel.
Het is een koekje dat simpel te maken is en altijd smaakt naar meer.
Een knapperige buitenkant, een zachte kern, en precies het juiste vleugje zoet – een ideale traktatie om thuis van te genieten of te delen.

Nieuw kookboek
En dit is nog maar het begin! In de nieuwe uitgave van het kookboek Maak het met Marieke vind je straks veel meer recepten die je bakmomenten gezelliger en smaakvoller maken.
Veel bakplezier alvast, en vergeet niet om het boek in huis te halen voor nog meer van dit lekkers!

Recept kokosmoppen

voor 12 stuks

 

Ingrediënten

130 g gemalen kokos

100 g witte basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

60 g zelfrijzend bakmeel

100 g roomboter

1 ei

1 snuf zout

ook nodig muffinvorm met 12 holtes

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 °C (Hete lucht 170 °C).
Smelt de boter.
Doe alle ingrediënten in een mixerkom en meng met de (stand)mixer tot een soepel deeg.
Schep in elke holte van de muffinvorm een eetlepel beslag.
Duw met de bolle kant van de lepel het beslag glad.
Zet de vorm in het midden van de oven op een rooster.
Bak de kokosmoppen in 15 min. gaar.
Laat ze helemaal afkoelen.

 

Tips
* Smelt 100 g chocolade en doop de kokosmoppen voor de helft erin.
* Bewaar de kokosmoppen max. 8 dagen in een afsluitbare doos buiten de koelkast.
* Invriezen kan ook.
* Glutenvrij? Vervang het bakmeel door 20 g kokosmeel.
* Minder suiker? Gebruik 50 g witte basterdsuiker i.p.v. 100 g.
* Lactosevrij? Vervang de roomboter voor hetzelfde gewicht kokosolie.

 

©Maak het met Marieke