Kokosmoppen in terdege
Voor het interview in terdege deelde ik een recept voor kokosmoppen. Het is een baktip wat het gemak laat zien van zelf iets lekkers maken. In een handomdraai. Met slechts een aantal eenvoudige ingrediënten heb je het al voor elkaar. Ik heb er niets meer aan toe te voegen dan dit; maak het eenvoudig om van te genieten!
Jouw vragen over ander model bakvorm
Wanneer je het boek hebt, of de terdege las, dan ontdek je dat ik een mini-muffinvorm heb met 15 vormpjes. Laat je echter niet tegenhouden de kokosmoppen te bakken, wanneer je deze niet hebt. Om dat aan je te laten zien bakte ik voor dit blog het recept in een hartjesvorm en een vorm voor madeleines. Uit één recepthoeveelheid bakte ik elf koeken in deze vormen.
Zo kan het ook.
Trouwens alvast een geweldig leuke moederdagtip he?
Recept kokosmoppen
Ingrediënten:
130 gr. gemalen kokos
100 gr. witte basterd suiker (of kies voor 90 gr. ahornsiroop)
1 zakje vanillesuiker
60 gr. zelfrijzend bakmeel
100 gr. roomboter
1 ei
Snuf zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Smelt de boter.
Doe alle ingrediënten in een kom en meng tot een soepel deeg.
Gebruik een mini muffinvorm met ongeveer 15 holtes.
Schep in elk vormpje een eetlepel beslag en duw dat stevig aan.
Zet de vorm in het midden van de oven op een rooster.
Bak de kokosmoppen in 15 min. gaar
Laat ze helemaal afkoelen.
©Maak het met Marieke
Tips:
1* Smelt 100 gr. chocolade en doop de kokosmoppen voor de helft erin.
2*Je kunt dit recept ook in een tartelette, - of muffinvorm van 6 vormpjes maken. Schep de vormpjes dan voor de helft vol met beslag, druk even aan met de bolle kant van een lepel.
De baktijd is hetzelfde.
De structuur van deze kokosmoppen is heerlijk smeuïg zelfs een beetje spijsachtig.
3*Als je ze iets krokanter wilt hebben kun je de oven op 175 graden voorverwarmen en ze een paar minuten langer bakken.