
Aardbeientaart zonder geraffineerde suiker
Deze taart heeft een smeuïge cakebodem, daarop een dikke laag verse zomeraardbeien met een krokante topping van de havercrumble. Proef je `t al?
Samen met een lekkere klodder hangop of slagroom een echte traktatie! Dit is trouwens dubbel feest want je lijf voelt dat dit onvervalste brandstof is. De geraffineerde suiker ontbreekt volledig in dit recept.
In deze stijl vind je veel bakrecepten zowel in het proefschrift als in Maak het met Marieke.
ACTIE: met code EETGELUK* is de verzending gratis!
*geldig op alle orders va. €29,50.
Feestje
Je vraagt je af waarom deze niet in het boek terecht gekomen is. Ehmm... dat was wel het plan. Maar helaas vonden we de foto`s niet mooi genoeg en tijd voor herhaling was er niet. Tijdens het maken van het proefschrift dacht ik er opnieuw aan. Echter in februari ontbraken de verse hollandse aardbeien, dus ging de vlieger niet op. Want een recept gevuld met de spaanse tegenhangers druist teveel tegen m`n gevoel in.
Vandaag hangen we de vlag uit en vieren we een feestje! Ter ere van het uitbrengen van de derde druk van Maak het met Marieke sinds november jl.
Stiekem ben ik daar echt wel trots op.
Vier je `t mee?

Recept aarbeienkruimeltaart
Voor 10-12 punten
Ingrediënten:
100 gr. roomboter (zeer zacht)
125 gr. speltmeel
55 gr. griesmeel
80 gr. geraspte abrikoos
snuf zout
50 gr. honig
8 gr. bakingsoda
3 eieren
500 gr. kleine aardbeien
ook nodig: een taartvorm van 24 cm.
Voor de topping:
125 gr. volkoren havermout
30 gr. honing
60 gr. tarwe of speltmeel
75 gr. zeer zachte roomboter
Hangop vind je hier: Hangop
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwijder de kroontjes en halveer de aardbeien, zet apart.
Klop de roomboter, abrikoos en honing even luchtig door elkaar.
Voeg de eieren toe.
Meng in een andere kom de meelsoorten even goed door elkaar.
Voeg toe aan het ei-botermengsel en klop zeer kort, zodra alles gemengd is mag het beslag in de bakvorm.
Verdeel de aardbeien over het beslag.
Doe alle ingrediënten voor de topping in de kom van de keukenmachine en laat draaien tot een samenhangende maar kruimelige massa.
Verdeel dit over de aardbeien.
Zet de bakvorm in het midden van de oven op een rooster.
Bak de taart in 35 min. gaar.
Laat hem helemaal afkoelen.
Serveer met slagroom of hangop.
©Maak het met Marieke
ACTIE: met code EETGELUK* is de verzending gratis!
*geldig op alle orders va. €29,50.

Opgelet: Deze aardbeienkruimeltaart is nu verkrijgbaar in het set receptkaarten.
Dit set bestaat uit drie populaire bakrecepten van de site. Dadeltaart, aardbeienkruimeltaart en banaan-havermoutmuffins. Zonder geraffineerde suikers. De A5 kaarten hebben voorop een illustratie. Exclusief getekend. Achter vind je de recept-beschrijving. Deze recepten staan in geen van beide kookboeken. Hebbeding!