
Banaan-kokostaartje
Dit is een heerlijk smikkelarijtje voor bij de koffie of thee.
De structuur is zeer smeuïg, het lijkt enigszins op boterkoek, hoewel ook weer niet helemaal.
De kokos is duidelijk aanwezig maar maakt het niet droog.
Samen met de smaak van banaan en honing is het een heerlijk taartje.
Zonder nadelen voor je lijf!
Proef maar.
recept Banaan-kokostaartje
voor 8-10 puntjes
Ingrediënten
1 banaan (100 g, niet overrijp)
75 g honing
1 ei
100 g roomboter (zeer zacht)
125 g gemalen kokos
70 g amandelmeel (of griesmeel/semola)
1 royale snuf zout
ook nodig: ovenschaal of bakvorm van 20 cm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C (Hete lucht 175 °C).
Vet de vorm in.
Doe alle ingrediënten in de mixerkom van de (stand)mixer en meng tot een egaal deeg. (Dit blijft slap; dat hoort zo.)
Verdeel het in de bakvorm.
Zet in het midden van de oven op een rooster.
Bak de kokostaart in 18 min. gaar.
Als het net uit de oven komt is het nog wiebelig, dat hoort zo.
Laat hem helemaal afkoelen en serveer koud of uit de koelkast.
Tips
* Bewaar het taartje afgedekt max. 5 dagen in de koelkast.
* Invriezen kan ook.
* Dit taartje is vrij van geraffineerde suiker en gluten.
©Maak het met Marieke
Meer van dit? Bestel de kookboeken!


