
Banaan-choco-muffins
Workshop
Tijdens onze vakantie, in Italië, deden we als gezin een workshop pasta maken.
In mijn beste Engels vroeg ik de chef of ik dit in Nederland kon doen met semolina (griesmeel).
Ze keek me aan, zwaaide met haar vingertje heen en weer en trok een gezicht van: “Jullie Nederlanders begrijpen hier écht niks van!”
Resoluut: “Nee, nee, je hebt semola nodig. Griesmeel? Veel te grof.”
Muffins
Dus kocht ik semola bij AH.
En inderdaad; het is veel fijner van structuur dan de griesmeel die wij kennen.
Aan de pasta ben ik nog steeds niet begonnen, maar de semola zat in m'n hoofd.
Kun je daar ook mee bakken?
Dus toen het vanmorgen regende, er overrijpe bananen op de schaal lagen, kon ik het niet laten om er deze banaanmuffins mee te bakken.
En?
Ze zijn fantastisch!
Veerkrachtig, zacht en gewoon onweerstaanbaar.
Proef zelf maar.

recept banaan-choco-muffins
voor 12 stuks
Ingrediënten
natte ingrediënten
300 g rijpe banaan (schoon gewicht)
3 eieren
50 g kwark
50 ml olijfolie
50 g honing
droge ingrediënten
100 g amandelmeel
125 g semola (of griesmeel)
20 g gemalen kokos
40 g pure chocolade (85%)
2 tl kaneel
1 tl baking soda (of 8 g bakpoeder)
snuf zout
ook nodig: muffinvorm met 12 holtes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C (Hete lucht 170 °C).
Doe de natte ingrediënten in de mixerkom van de (stand)mixer en klop tot een egaal geheel.
(Hoewel een enkel klontje van de banaan geen punt is.)
Hak de chocolade in kleine stukjes.
Doe de chocostukjes in een andere kom met de rest van de droge ingrediënten en meng goed door elkaar.
Voeg toe aan de natte ingrediënten en meng zo kort mogelijk tot een egaal beslag.
Schep met een juslepel het beslag in de muffinvorm.
Zet de vorm 1 richel onder het midden op een rooster in de oven en bak ze in 20 min. gaar.
Laat even afkoelen en serveer.
Tips
* Bewaar de muffins in een cakedoos in de koelkast. Haal ze een halfuurtje voor je ze wilt eten eruit, dan zijn ze lekker op kamertemperatuur.
Omdat ze geen geraffineerde suiker en weinig vet bevatten, drogen ze anders snel uit.
* 300 g banaan is meestal 3 bananen.
* Lactosevrij? Kies plantaardige kwark + 1 el citroensap.
* Meng het beslag snel en kort, anders worden de muffins taai.
* Glutenvrij? Vervang de semola door havermout.
* Olijfolie kun je vervangen door kokosolie.
* Deze semola kocht ik bij AH en ligt bij de pasta`s in het schap.
©Maak het met Marieke


Maak je gezin blij, zonder gedoe in de keuken; jouw kookboek wacht!
✔️ Voor 16.00 uur besteld = direct verzonden
✔️ Gratis verzending vanaf €39,-