Zo maak je de amandelbiscuit

Deze amandelcake met aardbeien en bosbessen vind je in Maak het met Marieke op blz. 80. En vervolgens op blz.102 de variant hierop. Die laatste heeft een topping van abrikozenjam en kletskoppen. Beide taarten bak je op basis van een biscuitachtige bodem. Met dit verschil dat er wel boter in zit. Dat maakt deze taartbodem smeuïg. Samen met de room en het rode fruit creëer je hiermee een perfecte feestdagen-taart. Of elk ander moment waarop er iets te vieren is.Mini-workshopOnderstaand filmpje is een mini-workshop. Waarin je meer leert over het maken van deze taart. En over griesmeel en waarom je het gebruikt. Maar ook hoe je de room stevig klopt en stevig houdt. Wat natuurlijk praktisch is, als je deze taart een aantal dagen van te voren wilt maken. Kijk je mee? Klik op:

Lees meer »

Zo maak je apfelstrudel

Nu de vakantie regenachtig verloopt en we tegelijkertijd (terug) verlangen naar de bergen. Is het tijd voor een zelfgemaakte apfelstrudel. Je vindt het recept in Maak het met Marieke op blz. 108. Dit eenvoudige recept is zo superlekker! Bovendien is het helemaal suikervrij. Het leuke hieraan is dat je met een bolletje ijs er in een handomdraai een leuk dessert van maakt. Of serveer het bij een vers bakkie koffie na een stevige wandeling. Dat staat absoluut garant voor een genietmoment.Probeer maar!

Lees meer »

Zo maak je ontbijtkoek

Net als de ontbijtkoek is de oude wijvenkoek een favoriet.Beiden een veelgemaakt recept uit Maak het met Marieke.Het geeft veel energie en verzadigt langdurig.Opgeblazen gevoelDit in tegenstelling tot gekochte koek die je niet voedt en je makkelijk een opgeblazen gevoel oplevert. Hoe komt dat?Deze en andere vragen over het recept worden vaak gesteld. Je leest de antwoorden in dit blog.Net als in het filmpje met de uitleg erover. Tegelijk ontdek je het bakgemak van deze koek. 

Lees meer »