Havermoutreep in de krant

Heerlijke havermoutreep is een prima dagstart

Deze no-bake havermoutreep is zonder geraffineerde suikers. Het is slechts een kwestie van mengen en voilà, klaar is je tussendoortje vol power. Dit is een krachtpatser die veel energie levert en dat langzaam afgeeft. Daarmee voorkom je snaaien. Tegelijkertijd levert de reep echte brandstof, waardoor je met power aan het werk gaat! Al deze factoren zorgen ervoor dat het hier thuis vrijwel altijd voorhanden is.

Fiets
Aangezien ze hier thuis ook lange afstanden naar werk en school fietsen, wordt het ook vaak meegenomen als tussendoortje. Dan is het wel even belangrijk om het zo koud mogelijk mee te geven, liefst gewoon bevroren. De reep rolt uit elkaar op kamertemperatuur. Daarom zet ik vaak het bakje met een blokje reep in de vriezer en dan hoef je het alleen uit de vriezer te pakken `s morgens. Gemak creëren is belangrijk, anders nemen ze weer de lege maar suikerrijke evergreen of sultana mee...

 

Intermittent fasting

De havermoutreep werkt ook super als je gewend bent je ontbijt op te schuiven naar een uur of elf in de ochtend, na alle bakjes koffie is een stukje reep erbij rond die tijd, dubbel lekker.

Havermoutreep uit de krant

Tijdens het gesprek met de journalist van het RD Magazine vroeg hij me welk recept hij zou plaatsen bij het artikel. Natuurlijk koos ik de meest simpele uit. Dat is gewoon opzet mensen. Zo... dat is bij deze meteen opgebiecht. Gelukkig valt het enorm in de smaak, want de hoeveelheid reacties is momenteel overweldigend. 

Recept voor havermoutreep

Havermoutreep

Ingrediënten:

220 gr. havermout   ( of volkoren havermout)

110 gr. rozijnen

20 gr.  kokos

70 gr. kokosolie

70 gr.  smeuïge pindakaas

40 gr. honing

50 gr. chocolade 85% puur

ook nodig: een rechthoekige lage schaal van ongeveer 20X25 cm.

 

Zo maak je het:

Smelt in een pan met een dikke bodem de kokosolie, pindakaas, honing en chocolade.

Doe het voorzichtig op half hoog vuur.

Roer het mengsel ondertussen goed door, voorkom dat het te heet wordt, dan wordt de chocolade bitter.

Voeg de havermout, rozijnen en de kokos toe en meng de massa goed door elkaar.

Schep het mengsel in een rechthoekige bewaardoos van ongeveer 20X25 cm.

Zet de schaal in de vriezer.

Na 15 min. is de reep klaar voor gebruik.

Snijd er kleine blokjes van en geniet!

 

Tip: 

* bewaar de reep in de koelkast en eet hem koud. Als het warm wordt valt het uit elkaar.
* je kunt ook volkoren havermout ervoor gebruiken, de reep wordt daarmee iets grover.
* glutenvrij maak je deze met glutenvrije havervlokken.

 

©Maak het met Marieke