Welkom! 

 

Heb je dat ook?
Je houdt van lekker eten. Tegelijk vind je balans belangrijk.

Gezonder eten lekkerder
Hier vind je  recepten die dit makkelijker maken!
Het splinternieuwe kookboek Huisgemaakt met Marieke is nét uit en is exclusief hier verkrijgbaar.

 

Wow! 1096 exemplaren verkocht in slechts 2 maanden!!

 


Creëert bewust eetgeluk


       Exclusief hier te bestellen.

  • Op werkdagen voor 16.00 uur besteld = direct verzonden.
  • Orders va. € 39,- worden gratis verstuurd.
  • Huisgemaakt met Marieke is royaal op voorraad.

 

Blogs

Havermoutpannenkoeken

HavermoutpannenkoekenDeze pannenkoeken met een vulling van banaan zijn heerlijk smeuïg.  Boordevol vezels dankzij de havermout en ook nog eens snel gemaakt. De perfecte manier om weer energiek in het werkritme te komen met dit gezonde ontbijt of als tussendoortje.

Lees meer »

Rozijnenbolletjes

Onderweg of tussendoor. Op vakantie. Op het werk. Naar school. Wat neem je praktisch mee? En welk tussendoortje geeft nieuwe energie?Deze rozijnenbolletjes zijn ontzettend lekker en leveren meer energie.En dit bak gemakkelijker dan je denkt. Want dankzij de bakingsoda hoef je niet te wachten tot het deeg gerezen is.Dat maakt het een ook heel handig recept voor bij een ontbijtje. Of als voedzamer tussendoortje.Of voor een betere picknick.Of onderweg naar je vakantiebestemming.

Lees meer »

Pestoboontjes met kip en tagliatelle

Zomer! Dat is buiten leven en buiten eten. Daarbij horen makkelijke maaltijden. Dit recept is er een voorbeeld van. Verse sperzieboontjes, blokjes kip met een pittige touch van rode pesto en de romige structuur van zuivelspread. Lekker op een bedje van tagliatelle.Dat staat letterlijk in een handomdraai op tafel.  Gewoon zonder pakjes en zakjes.AnsjovisHet smaakgeheim hierin zit in oa. in de toegevoegde ansjovisjes. Echt? ja echt.Ansjovis smaakt niet vissig als je er goed mee omgaat.Het wordt door de niet-visliefhebbers hier thuis, zelfs niet eens herkent als vis... dat wil je.Waarom gebruik ik dit hierin?Je kent vast het smaakeffect van uitgebakken spekblokjes. Het knapperige, zoutige in combinatie met de vettige structuur ervan wordt door veel mensen als lekker ervaren. Voor je lijf is het helaas niet gezond.Dus zocht ik naar een goed alternatief.En ik denk dat dit het zou kunnen zijn. De combi van de zoutige visjes en de kipblokjes samen geven een ongelooflijke smaakboost.Probeer maar.In de supermarkt vind je ze in het schap van de blikjes vis, in glazen potjes. Het zijn zeer kleine visjes in een laagje olie. Die olie is zeer smakelijk en dus erg geschikt om bijvoorbeeld de kip in te bakken.Gevalletje niks weggooien op de koop toe.

Lees meer »

Omklaptaart met sinaasappel en aardbeien

Omklaptaart Deze knapperige haver-amandelbodem heeft een vulling van sinaasappel en aardbeien. Fris en kostelijk zomers! Serveer gerust een royale punt.Want deze taart zit boordevol vezels en gezonde vetten.Is vrij van geraffineerde suikers.En zonder gluten.Ongelooflijk lekker met een klodder hangop en een bakkie koffie.Franse slagDit maak je met de franse slag.En is daarmee een perfect voorbeeld van kleine moeite grote winst.Als je op je vakantieadres een oven hebt, maak je hem daar ook met gemak.Een bakvorm is niet nodig en de ingrediënten neem je gewoon mee van thuis. Neem het afgewogen mee in een gesloten zakje. Plak er een sticker op met de oventemp, baktijden en de hoeveelheid toe te voegen boter en `t feest kan beginnen.De winstWat is hiervan de winst?Nou dit.Deze taart is een perfect alternatief voor de kant-en-klare suikervariant die nogal eens snaaimomenten uitlokt in de loop van de dag. Dat voorkom je met iets als dit. Zo maak je het jezelf makkelijker om op tijd te stoppen met eten (snoepen).Tegelijkertijd creëer je hiermee wel gezelligheid en verbinding. Want die belangrijke functie heeft `iets-bij-de-koffie` nu eenmaal. Erin houden dus! Want dat levert een belangrijke bijdrage aan het maken van herinneringen.Afijn. Tot zover deze uiteenzetting. Doe er je voordeel mee.Nu lekker aan de slag.

Lees meer »

Media