Zomer! Dat is buiten leven en buiten eten. Daarbij horen makkelijke maaltijden. Dit recept is er een voorbeeld van. Verse sperzieboontjes, blokjes kip met een pittige touch van rode pesto en de romige structuur van zuivelspread. Lekker op een bedje van tagliatelle.Dat staat letterlijk in een handomdraai op tafel. Gewoon zonder pakjes en zakjes.AnsjovisHet smaakgeheim hierin zit in oa. in de toegevoegde ansjovisjes. Echt? ja echt.Ansjovis smaakt niet vissig als je er goed mee omgaat.Het wordt door de niet-visliefhebbers hier thuis, zelfs niet eens herkent als vis... dat wil je.Waarom gebruik ik dit hierin?Je kent vast het smaakeffect van uitgebakken spekblokjes. Het knapperige, zoutige in combinatie met de vettige structuur ervan wordt door veel mensen als lekker ervaren. Voor je lijf is het helaas niet gezond.Dus zocht ik naar een goed alternatief.En ik denk dat dit het zou kunnen zijn. De combi van de zoutige visjes en de kipblokjes samen geven een ongelooflijke smaakboost.Probeer maar.In de supermarkt vind je ze in het schap van de blikjes vis, in glazen potjes. Het zijn zeer kleine visjes in een laagje olie. Die olie is zeer smakelijk en dus erg geschikt om bijvoorbeeld de kip in te bakken.Gevalletje niks weggooien op de koop toe.