Blogs

Brownies

Brownies Deze chocolade brownies zijn niet wat het lijkt.Deze maak je namelijk zonder suiker, glutenvrij en zelfs zonder ei. De structuur is klef en zompig, zoals dat hoort. De smaak heerlijk chocoladig. En in combinatie met de pindakaas verbazend lekker! De neiging om na de eerste ook een volgende en de daaropvolgende te willen eten ontbreekt.Gelukkig! Daarom laat ik dit je graag proeven.

Lees meer »

Groenten uit de oven

Groenten uit de ovenZo`n ovenschaal boordevol geroosterde groenten is snel gemaakt, brengt kleur en smaak op je bord, en ongemerkt eet je meer groenten. En dat laatste is de grootste winst.Lekker op een bedje van noedels of mie-nestjes met een kippenpootje erbij. Wat ervan overblijft verwerk je in een soep of bladerdeegflap.Serveer deze geroosterde groenten met een warm satésausje of yoghurt-mosterddip.Wat je lekker vindt! Drukke werkdagDeze hoeveelheid groenten in één keer in de oven, zorgt er meestal voor dat er nogal wat overblijft. Et voilà! Daarmee heb je de starter voor later in de week, zodat er dan minder tijd nodig is voor een lekkere maaltijd. En dat werkt erg handig op een drukke dag.Bespaart geld en tijdZelf houd ik erg van deze manier van werken, omdat het veel voordelen in zich heeft.Zo maak je niet alleen alles op,  je benut ook efficiënt je (koelkast)voorraad,  je bedenkt makkelijker wat je wilt eten (je hebt tenslotte al het begin) en het bespaart geld en tijd bij het koken. Tel uit je winst.Minder energieTussen de regels door vind je deze voordelen ook in de recepten in mijn kookboeken. Zo maak je je nieuwe gewoonten eigen. En een gewoonte vraagt geen energie, want die draait op de automatische piloot. Handig hoor!Moeizame etersZet bij dit recept trucjes in, waarmee je moeizame eters over de streep trekt. Kijk; hoeveel handigheid er ook in je kookplanning zit, uiteindelijk wil je dat ze allemaal lekker mee-eten.Daarom vind je onder deze receptbeschrijving aanvullende tips die daarbij helpen.

Lees meer »

Perentaart met roomvulling

Perentaart met roomvullingJe gelooft het of niet, maar dit is een superlekker taartje! De knapperige haverbodem met een roomvulling van slagroom en plakjes peer vormen een perfecte combinatie van smaak en structuur! Moeilijk om te maken is `ie niet en gekke ingrediënten heb je er ook niet voor nodig. Het recept lijkt een beetje op de heerlijke galette met sinaasappel en aardbeien uit Huisgemaakt met Marieke.Dus als ìe in de smaak valt kun je zo aan de slag met die variant.Trouwens de aardbeien die in dat recept nodig zijn, vind je in de winter gewoon in de diepvries van de supermarkt.Heb je Huisgemaakt met Marieke nog niet? Bestel hem dan hier.

Lees meer »

Chocootje met kokos

Bounty`sHuisgemaakte bounty`s zijn niet alleen ontzettend lekker, maar ook heel gemakkelijk te maken.Met slechts een aantal ingrediënten serveer je zo`n lekker chocootje bij de thee. Het feit dat je deze zelf maakt voorkomt een overdosis suiker, en tegelijk geniet je heel bewust van wat je eet.

Lees meer »

Eierkoeken

EierkoekenHerken je dit? Het is vakantie en dat betekent erop uit. Met een zak krentenbollen en eierkoeken in je tas trek je de deur achter je dicht. Koffie in de thermoskan. En weg is ze.Herkenbaar!

Lees meer »

Chocolade-pindablokjes

Nieuwe uitgave Maak het met Marieke In dit blog deel ik een recept uit Maak het met Marieke.Het allereerste kookboek wat in november 2021 voor het eerst op de markt kwam. Hiervan liggen bijna 4000 exemplaren op keukentafels in heel Nederland en daarbuiten.Het boek is momenteel definitief uitverkocht.Vraag naar uitverkocht boekNaar dit kookboek blijft echter aanhoudend veel vraag. Zowel bestaande als nieuwe lezers willen ook deze loot aan de stam van Maak het met Marieke maar wat graag weer terug. Voor zichzelf. Of om cadeau te doen aan (schoon)dochters, vriendinnen, buren en collega`s.Daarom is er nu goed nieuws! Nieuw jasjeHet boek komt terug in de verkoop!Naar verwachting verschijnt het medio november 2024 in een totaal nieuw jasje.Dat betekent niet alleen dat we het boek voorzien van een  eigentijdse vormgeving, nieuwe foto`s van alle recepten, maar ook de receptbeschrijving ondergaat een update.De inmiddels door velen omarmde klassiekers komen er absoluut in terug.Er maken echter ook recepten plaats voor nieuwe uitvindingen.En de lessen die ik van jullie heb geleerd neem ik uiteraard mee in de tips en weetjes van dit nieuwe boek.Kortom bij gezondheid komt er een nieuw boek wat voor iedereen waardevol is. Ook wanneer je eerdere uitgaven al hebt. 

Lees meer »

Appelplaatcake

In een wereld vol haast zijn er momenten waarop we bewust stilstaan.Vertragen.En genieten van huisgemaakt lekkers. Een koude winterdag is het perfecte excuus waarmee je de keuken induikt, voor de verwennerij van deze zelfgemaakte appelcake. Gewoon lekker bij de chocomelk van vorige week bijvoorbeeld.De geuren, de warmte en de échte smaak ervan doet je bewust genieten. Zo creëer je een krachtige motivatie die uitstijgtboven het ogenschijnlijke gemak van een pak koeken openen. Door zelf aan de bak te gaan ervaar je veel plezier en voldoening! En draag je tegelijk bij aan een gezondere levensstijl: win-win!

Lees meer »

Chocomelk met een scheutje koffie

Na een verkwikkende winterwandeling of uitbundige schaatstocht, wanneer je gezicht gloeit van de kou, is er niets zo heerlijk als een heerlijke kop warme chocolademelk met een vleugje koffie. Zelfgemaakt natuurlijk.De geuren van cacao en koffie vermengen zich in de keuken, terwijl je de melk langzaam opwarmt. De toevoeging van koffie voegt diepte toe aan de zoetheid. En de royale toef slagroom maakt de verwennerij compleet.Terwijl je geniet van deze verwarmende drank, ervaar je de voldoening die bewegen in de ijskoude buitenlucht je oplevert. Het is een perfecte combinatie van ontspanning en energie. Tegelijkertijd staat zo`n beker symbool voor comfort, genegenheid en gezellig samenzijn.Dat maakt het tot een moment van dubbele vreugde.  Waardoor je deze koude periode ook omarmt!

Lees meer »

Mokkataart

Feesttaart met koffie en een vleug amarettoVoilà! Deze taart is mijn tip aan jou voor de komende feestdagen. Dit recept is zeer feestelijk en maak je namelijk zonder al teveel risico`s op mislukken. Verder is `ie vrij van gluten en snel gemaakt.Je bakt de bodem met amandelmeel, maar zonder boter. Dat levert je een luchtige biscuit. De softe mascarpone-koffieroom is daarop precies de juiste vulling.Samen met de topping van zo`n knapperig chocootje bovenop, geeft dit je de ultieme combi van structuren en smaken.

Lees meer »