Andijvietwist

Andijvietwist

 

Andijvietwist
Dit is een recept voor een heerlijke stamp. Met andijvie.
Maar dan anders. Niet alleen voor de variatie, maar ook om bijvoorbeeld argwanende kinderen lekker te leren eten. 
Deze stamp heeft de smeuïge structuur van puree.
Dat is herkenbaar.
Samen met het knapperige groenteblad van de andijvie en de zoete aanvulling van abrikozen.
Bovendien bestaat de puree voor de helft uit zoete aardappel. Dat komt de smaak ten goede.
Tegelijkertijd eet je ongemerkt wat minder aardappelen en dat voelt goed.

Meer van dit? Koop nu het kookboek Maak het met Marieke boordevol inspiratie!

Recept andijvietwist

voor 6 personen.

Ingrediënten:

700 g zoete aardappelen 
600 g gewone aardappelen
25 g roomboter
100 ml melk
1 krop andijvie (500 g, nettogewicht)
100 g gedroogde abrikozen
350 g kip(dij)filet
4 teentjes knoflook (optioneel)
1 rode paprika
1 el ras el hanoutkruiden
1 el kerriepoeder (of kurkuma)
1 el paprikapoeder
olijfolie

 

50 g Pompoenpitten (optioneel)

Zo maak je het:


Was en snijd de andijvie fijn. Laat tot gebruik uitlekken in een vergiet.
Schil en snijd beide soorten aardappelen in gelijkmatige stukken.
Breng in een ruime pan een laagje water aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook ze gaar in ongeveer 15-20 min.
Verwarm ondertussen een pan met een dikke bodem. Giet er een scheut olijfolie in.
Pers de knoflookteentjes uit en bak ze even in de olie. (dit voorkomt dat de knoflook een nasmaak geeft.)
Knip de kip in blokjes en voeg toe.
Snijd de paprika en de abrikozen in stukjes en voeg samen met de kruiden toe.
Zet de hittebron halflaag en laat het even smoren met deksel half op de pan.
Giet ondertussen de aardappelen af.
Stamp ze samen met de melk en de boter tot een smeuïge puree.
Voeg het kipmengsel en de andijvie eraan toe. Roer goed door elkaar. Bestrooi evt. met een handje pompoenpitten en serveer direct.


Lekker met stoofperen uit het Proefschrift.

©Maak het met Marieke