Groentemix met aardappel en mozzarella uit de oven

 

Groentemix uit de oven
Deze ovenschotel brengt veel kleur op je bord door de variatie aan  groenten, tegelijk is er een fijne samenhang in structuur en smaak.
In combinatie met vertrouwde aardappeltjes onder een dakje van ei en mozzarella is dit verrassend nieuw en toch eigen. (een goed verstaander...)
Een ideaal recept om meer groenten en minder vlees te eten zonder dat het opvalt of discussie oproept.

Probeer maar!

De ovenschotel is geschikt om al eerder op de dag klaar te  maken. Maar bijvoorbeeld ook om einde van de week de restjes gegaarde aardappelen op te maken die nog in de koelkast staan.

 

Recept groentemix uit de oven

hoofdgerecht voor 6 personen

 

Ingrediënten

500 g sperziebonen (diepvries)
300 g tuinerwten (diepvries)
300 g boswortelen
1 gele paprika
1 rode paprika
600 g aardappelen (gegaard, uit de koelkast)
4 eieren
1 bol mozzarella
150 g geraspte kaas
peper/zeezout

 

Zo maak je het


Knip of snijd de puntjes van de boontjes en vervolgens in stukjes van 4 cm. Of gebruik sperzieboontjes uit de diepvries.
Schil en snijd de boswortelen in kleine stukje van 2 cm.
Breng in een royale pan een klein laagje water aan de kook, voeg de wortelen, boontjes en erwtjes eraan toe.
Leg het deksel sluitend op de pan en zet de hittebron halfhoog.
Kook de groenten in 20 min. gaar.
Giet de groenten af in een vergiet en zet apart.
Snijd ondertussen de gare aardappelen, de gele en rode paprika in kleine blokjes.
Voeg toe aan de groenten in het vergiet, schep alles door elkaar.
Verwarm in een grote koekenpan een beetje boter of olie en breek de 4 eieren erboven. Zorg dat de dooier heel blijft.
Bak de eieren net aan gaar, de dooier mag nog vloeibaar zijn.
Verwarm de oven voor op 200 °C (Hete lucht 190 °C)
Vet een ovenschaal royaal in met boter of olie.
Schep het groente-aardappelmengsel in de ovenschaal.
Bestrooi naar smaak met versgemalen peper en zeezout.
Verdeel de gebakken eieren erover.
Snijd de mozzarella in plakjes en leg het erop.
Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
Zet de ovenschotel 30 min. in het midden van de oven op een rooster.

Serveer met geschaafde komkommer en zelfgemaakte appelmoes!

Tip: 
* Groenten uit het diepvriesvak in de supermarkt is een betaalbare en prima optie als vers minder goed verkrijgbaar is.

 

©Maak het met Marieke

 

Meer van dit?
In het nieuwe kookboek Huisgemaakt met Marieke vind je heel veel van dit soort recepten!