
Walnotencakejes met room en honing
Sinds mijn verjaardag een paar maanden geleden, ben ik de trotse eigenaar van een Magimix foodprocessor. Nooit eerder had ik er eentje. Waardoor ik nu alle opties en mogelijkheden test alsof het nieuw te ontdekken speelgoed is. Vooral het fijnhakken vind ik (tot nu toe) fantastisch! Wat ertoe leid dat zo ongeveer alles wat fijngehakt kan worden, inmiddels ook vermalen is... (tot hilariteit van de kinderen)
De voorraadbussen zijn dus nu gevuld met zonnebloempittenmeel en walnotenmeel en havermeel ect. ect.
Dat bewuste walnotenmeel verdween als test in het cakeje van dit blog, met een verrassend lekker resultaat.
En dat lukt jou ook zonder foodprocessor hoor.
Een hakmolentje of het bakje wat bij je staafmixer hoort, voldoet voor dit recept ook prima.
Proef maar!
Dit fantastische recept staat nu in de nieuwe Maak het met Marieke!

Recept walnotencakejes
voor 12 stuks
Ingrediënten
100 g walnoten (zeer fijngehakt)
100 g roomboter (zeer zacht)
50 g karnemelk
3 eieren
75 g honing
50 g kokosbloesemsuiker (ruwe rietsuiker)
100 g speltbloem
6 g baking soda (8 g wijnsteenbakpoeder)
1 snuf zout
1 el kaneel
topping
200 g Turkse yoghurt of hangop
1 handje walnoten voor de garnering
1 lepel honing om te besprenkelen
ook nodig: muffinvorm met 12 holtes of 2x6
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C (Hete lucht 170 °C)
Vet de vorm royaal en nauwkeurig in met boter.
Zorg ervoor dat de roomboter zeer zacht is.
Doe alle ingrediënten in een mixerkom en klop met een (stand)mixer tot een luchtig beslag.
Meng voorzichtig en kort. Zodra alles gemengd is is het goed.
Schep in alle holtes van de muffinvorm een sauslepel beslag.
Zet de vorm in het midden van de oven op een rooster.
Bak de cakejes in 17 min. gaar.
Haal de vorm uit de oven en laat de cakejes in de vorm afkoelen.
Garneer de cakejes met een beetje Turkse yoghurt, een walnoot en een beetje honing.
Tips
* Glutenvrij? Vervang de bloem door maismeel.
* Zuivelvrij? Vervang de karnemelk voor havermelk + 1 el citroensap.
* Vervang de kaneel gerust voor koek,-en speculaaskruiden.
* Bewaar de cakejes max. 2 dagen buiten de koelkast in een afsluitbare bewaardoos.
* In de koelkast zijn ze max. 6 dagen houdbaar.
* Invriezen kan ook. Hoewel ze versgebakken het lekkerst zijn.
©Maak het met Marieke
Lekker?
De kookboeken Maak het met Marieke, Huisgemaakt met Marieke en het proefschrift bied je veel van dit!

