Chocoboter en meer...

Chocoboter en aardbeiboter

Welkom bij een heerlijke verkenning van twee smaken verenigd in boter: chocolade en aardbei. De wereld van boter biedt oneindig veel  creativiteit, waarbij je deze smaakvolle ingrediënten in een verrassend `smeersel` samenvoegt.  In dit blog twee eenvoudige manieren om ze zelf te maken. Ben je er klaar voor om deze kant van boter te ontdekken?

Chocoboter

Deze chocoboter combineert twee heerlijke smaken: chocolade en boter.
De boter zorgt voor een zachte, smeerbare textuur, terwijl de chocolade een rijke smaak toevoegt. Perfect om bijvoorbeeld op (zelfgebakken) rozijnenbrood te smeren.

Aardbeiboter
Roomboter met aardbei is een heerlijke combinatie van romige boter vermengd met de zoete, fruitige smaak van aardbeien. Wanneer je deze boter op rozijnenbrood smeert, creëer je een smaakexplosie van contrasten. De romige textuur van de boter vermengt zich met de sappige, fruitige aardbei en de zoete rozijnen in het brood. Dit zorgt voor een heerlijke smaakbeleving. 

 

Recept chocoboter en Aardbeiboter

Ingrediënten
250 g roomboter (zeer zacht)
50 g honing (imker)
1 el cacao
25 g amandelmeel
4 el aardbeien (gepureerd, diepvries)

Zo maak je het

Lees voor je begint de hele beschrijving.

Doe de boter en de honing in de mixerkom van de keukenmachine en laat het met de bolgarde op volle toeren 10 minuten draaien.
De boter is nu geheel wit en luchtig.
Ontdooi ondertussen een aantal diepvriesaardbeien en pureer ze met een vork in een schaaltje. 
Of breng de inhoud van de hele zak diepvries aardbeien aan de kook en pureer glad met de staafmixer, deze puree is fantastisch voor de aardbeienbavarois uit het nieuwe boek!
En in dat geval kun je voor de boter 4 AFGEKOELDE eetlepels eruit halen.

Terug naar de opgeklopte roomboter:
Verdeel de hoeveelheid boter in 2 schaaltjes.
Voeg aan één deel de cacao en het amandelmeel toe. Meng opnieuw met de mixer door elkaar.
Voeg aan het andere deel boter de aardbeienpuree toe en meng goed, evt. ook met de mixer.

Tips:

*Bewaar in gesloten bakjes in de koelkast, maar laat het op kamertemperatuur komen voor gebruik.

* Vervang evt. amandelmeel voor hazelnootmeel.
* Laat het meel weg als je houd van een gladde structuur.
*Waarom roomboter geen punt is tijdens het afvallen vertel ik je op 11 januari en 18 januari in Ridderkerk. WELKOM!

©Maak het met Marieke