Chocomelk met een scheutje koffie

Na een verkwikkende winterwandeling of uitbundige schaatstocht, wanneer je gezicht gloeit van de kou, is er niets zo heerlijk als een heerlijke kop warme chocolademelk met een vleugje koffie. Zelfgemaakt natuurlijk.
De geuren van cacao en koffie vermengen zich in de keuken, terwijl je de melk langzaam opwarmt. De toevoeging van koffie voegt diepte toe aan de zoetheid. En de royale toef slagroom maakt de verwennerij compleet.
Terwijl je geniet van deze verwarmende drank, ervaar je de voldoening die bewegen in de ijskoude buitenlucht je oplevert.
Het is een perfecte combinatie van ontspanning en energie. Tegelijkertijd staat zo`n beker symbool voor comfort, genegenheid en gezellig samenzijn.
Dat maakt het tot een moment van dubbele vreugde. 
Waardoor je deze koude periode ook omarmt!



Recept chocomelk met een scheutje koffie

voor 1 liter chocolademelk

Ingrediënten:
150 ml sterke filterkoffie
125 g chocolade (85% puur)
2 el honing
500 ml melk 
500 ml slagroom

 

Zo maak je het
Zet 150 ml sterke filterkoffie.
Schaaf met een kaasschaaf krullen van de chocolade. (Ongeveer 25 g voor de garnering)
Giet de koffie in een hittebestendige kom en voeg 100 g van de chocolade toe. Zet apart.
Verwarm ondertussen in een steelpan de melk en 100 ml slagroom.
Voeg als de melk bijna aan de kook is de koffie en de chocolade toe, roer voorzichtig door, maar laat het niet koken. Zet de hittebron half hoog.
Klop de overige slagroom en de honing stijf met een (stand)mixer.
Verdeel het choco-koffiemengsel over de mokken, schep in elke mok een lepel room en garneer met wat chocokrullen.

Tips
* Je kunt ook plantaardige melk gebruiken.
* Je kunt de slagroom vervangen voor kokosroom.|
* Geen koffieliefhebber? Vervang de koffie met dezelfde hoeveelheid melk.
* Je kunt de chocolade vervangen voor 70% puur of minder. In dat geval bevat je drankje wel meer suiker.
* Afgekoeld kun je de chocomelk 3 dagen in de koelkast bewaren.
* Zoek je iets lekkers voor erbij? Kies voor de abrikozenkoek of een van de vele andere recepten uit de kookboeken.