Chocolade-pindablokjes

Nieuwe uitgave Maak het met Marieke 
In dit blog deel ik een recept uit Maak het met Marieke.
Het allereerste kookboek wat in november 2021 voor het eerst op de markt kwam. 
Hiervan liggen bijna 4000 exemplaren op keukentafels in heel Nederland en daarbuiten.
Het boek is momenteel definitief uitverkocht.

Vraag naar uitverkocht boek
Naar dit kookboek blijft echter aanhoudend veel vraag.
Zowel bestaande als nieuwe lezers willen ook deze loot aan de stam van Maak het met Marieke maar wat graag weer terug.
Voor zichzelf.
Of om cadeau te doen aan (schoon)dochters, vriendinnen, buren en collega`s.
Daarom is er nu goed nieuws! 

Nieuw jasje
Het boek komt terug in de verkoop!
Naar verwachting verschijnt het medio november 2024 in een totaal nieuw jasje.
Dat betekent niet alleen dat we het boek voorzien van een  eigentijdse vormgeving, nieuwe foto`s van alle recepten, maar ook de receptbeschrijving ondergaat een update.
De inmiddels door velen omarmde klassiekers komen er absoluut in terug.
Er maken echter ook recepten plaats voor nieuwe uitvindingen.
En de lessen die ik van jullie heb geleerd neem ik uiteraard mee in de tips en weetjes van dit nieuwe boek.
Kortom bij gezondheid komt er een nieuw boek wat voor iedereen waardevol is.
Ook wanneer je eerdere uitgaven al hebt. 

Limited edition
Maak het met Marieke bied je niet alleen producten die exclusief zijn qua uitstraling. Maar ook boordevol kennis en tips volgens de laatste inzichten en ontwikkelingen.
Met een herziene versie blijven we bij de tijd.
Verder koop je alle producten van Maak het met Marieke  in een limited edition. Eenmaal uitverkocht komt het product in die versie definitief niet meer terug. Zorg ervoor dat je op tijd je serie compleet maakt.


Pindablokjes
Een van de recepten uit dit kookboek waar al veel van gesnoept is zijn de pindablokjes. Hiervan deel ik het recept. Zodat je de wachttijd kunt overbruggen..... 

 

Recept Chocolade-pindablokjes

Ingrediënten

220 g gezouten pinda`s

225 g mariakaakjes

200 g chocolade 85% puur

397 g gecondenseerde melk

40 g honing

25 g roomboter

 

ook nodig: rechthoekig bakblik van 20x25 cm

Zo maak je het

 

Bekleed de vorm met bakpapier.

Hak de pinda`s en de kaakjes fijn in een hakmolentje of foodprocessor.

Giet het over in een grote mixerkom.

Zorg ervoor dat er enige structuur in de stukjes blijft.

Smelt in een (steel)pan de roomboter en voeg de honing toe. 

Verwarm dit tot het begint te kleuren.

Giet de gecondenseerde melk erbij en roer, met een sterke garde, de massa stevig door tot het een lichte caramelkleur krijgt.

Giet dit mengsel bij de gehakte pinda`s en kaakjes en roer snel en stevig door elkaar.

Verdeel het mengsel in een rechthoekige vorm.

Duw met de bolle kant van een lepel overal stevig aan.

Smelt de chocolade au bain marie. 

Giet dat erover.

Laat het ongeveer 2 uren opstijven in de koelkast.

Snijd er blokjes van en geniet!

Tips
* Bewaar de pindablokjes max. 10 dagen in een afsluitbare doos in de koelkast.
* Lekker bij de zondagse thee!

©Maak het met Marieke