Chocolade-pindablokjes

Nieuwe uitgave Maak het met Marieke 
Vandaag deel ik een recept uit Maak het met Marieke.
Dat boek is binnenkort terug in de verkoop!
Naar verwachting verschijnt het medio november 2024 in een totaal nieuw jasje.

135 recepten over 8 hoofdstukken
Van de inmiddels door velen omarmde klassiekers komen er 100 absoluut terug.
Met extra (bewaar)tips en (allergie)weetjes.
Dat maakt de recepten straks duidelijker en completer.
En daarbij 35 extra nieuwe recepten!
Kortom volop nieuwe inspiratie die waardevol is.
Ook als je eerdere uitgaven al hebt. 

Nieuw jasje
Momenteel voorzien we het boek van een eigentijdse vormgeving.
Nieuwe foto`s van alle recepten.
En een actuele receptbeschrijving.


Waarom hernieuwde versie?
Het allereerste kookboek Maak het met Marieke kwam in november 2021 op de markt. 
Hiervan liggen bijna 4000 exemplaren op keukentafels in heel Nederland en daarbuiten.
Het boek is definitief uitverkocht, maar de vraag blijft aanhoudend hoog.
Zowel bestaande als nieuwe lezers willen ook deze loot aan de stam van Maak het met Marieke heel graag terug.

 

Limited edition
Daarnaast bied ik je ook Huisgemaakt met Marieke en het Proefschrift .
Beiden exclusief qua uitstraling.
En boordevol kennis en tips volgens de laatste inzichten.

Tot slot koop je alle producten binnen de onderneming Maak het met Marieke in een limited edition.
Eenmaal uitverkocht verdwijnt die versie definitief.
Maak dus op tijd je serie compleet.


Pindablokjes
Een van de recepten uit dit kookboek waar al veel van gesnoept is zijn de pindablokjes. Hiervan deel ik nu het recept. 

 

Recept Chocolade-pindablokjes

Ingrediënten

220 g gezouten pinda`s

225 g mariakaakjes

200 g chocolade 85% puur

397 g gecondenseerde melk

40 g honing

25 g roomboter

 

ook nodig: rechthoekig bakblik van 20x25 cm

Zo maak je het

 

Bekleed de vorm met bakpapier.

Hak de pinda`s en de kaakjes fijn in een hakmolentje of foodprocessor.

Giet het over in een grote mixerkom.

Zorg ervoor dat er enige structuur in de stukjes blijft.

Smelt in een (steel)pan de roomboter en voeg de honing toe. 

Verwarm dit tot het begint te kleuren.

Giet de gecondenseerde melk erbij en roer, met een sterke garde, de massa stevig door tot het een lichte caramelkleur krijgt.

Giet dit mengsel bij de gehakte pinda`s en kaakjes en roer snel en stevig door elkaar.

Verdeel het mengsel in een rechthoekige vorm.

Duw met de bolle kant van een lepel overal stevig aan.

Smelt de chocolade au bain marie. 

Giet dat erover.

Laat het ongeveer 2 uren opstijven in de koelkast.

Snijd er blokjes van en geniet!

Tips
* Bewaar de pindablokjes max. 10 dagen in een afsluitbare doos in de koelkast.
* Lekker bij de zondagse thee!

©Maak het met Marieke