Chocolade-pindablokjes

Chocolade- pindablokjes

Nieuwe uitgave Maak het met Marieke 
In dit blog deel ik het recept voor chocolade-pindablokjes uit Maak het met Marieke.

 

In deze eigentijdse uitgave van het geliefde kookboek Maak het met Marieke vind je 135 favoriete gerechten met een frisse twist.

Van de vertrouwde ontbijtkoek en lasagne tot de veelgemaakte monchoutaart en tiramisu.
En verder nieuwe uitvindingen, zoals dé vervanger voor bouillonblokjes, hartverwarmende kippensoep en een verrukkelijke stroopwafeltaart.
Dat inspireert iedereen die van gewoon lekker eten houdt.

Wat biedt deze nieuwe editie?
* 100 veelgevraagde klassiekers met verbeterde tekst en uitleg.
* Extra (bewaar)tips en allergieweetjes.
* 35 verrassende nieuwkomers.
* 100% nieuw beeld en foto`s.
* Duidelijker register; maakt recepten beter vindbaar.
* Lekkere tussendoortjes, cakes en koekjes met minder of geen geraffineerde suikers.


Wil je gezonder eten en leven? Dan is dit boek voor jou.

Het laat je op een positieve manier zien, hoe je gezonder eten en leven in praktijk brengt.
Met veel praktische tips, meer dan 40 heerlijke recepten én antwoorden op de meest gestelde vragen, zodat je gemotiveerd aan de slag blijft.

Of het nu gaat om meer structuur, een betere balans, of gewoon lekker en gezond eten: dit is een concrete basis om bewuste keuzes moeiteloos in je dagelijks leven te passen.

Dit boek is een vervolg op het proefschrift, dat ingaat op het waarom van gezonder leven. Hier duiken we dieper in het hoe.
Ze versterken elkaar, maar je kunt elk boek ook prima los lezen.

Deze paperback heeft 182 pagina's.

Recept Chocolade-pindablokjes

Ingrediënten

220 g gezouten pinda`s

225 g mariakaakjes

200 g chocolade 85% puur

397 g gecondenseerde melk

40 g honing

25 g roomboter

 

ook nodig: rechthoekig bakblik van 20x25 cm

Zo maak je het

 

Bekleed de vorm met bakpapier.

Hak de pinda`s en de kaakjes fijn in een hakmolentje of foodprocessor.

Giet het over in een grote mixerkom.

Zorg ervoor dat er enige structuur in de stukjes blijft.

Smelt in een (steel)pan de roomboter en voeg de honing toe. 

Verwarm dit tot het begint te kleuren.

Giet de gecondenseerde melk erbij en roer, met een sterke garde, de massa stevig door tot het een lichte caramelkleur krijgt.

Giet dit mengsel bij de gehakte pinda`s en kaakjes en roer snel en stevig door elkaar.

Verdeel het mengsel in een rechthoekige vorm.

Duw met de bolle kant van een lepel overal stevig aan.

Smelt de chocolade au bain marie. 

Giet dat erover.

Laat het ongeveer 2 uren opstijven in de koelkast.

Snijd er blokjes van en geniet!

Tips
* Bewaar de pindablokjes max. 10 dagen in een afsluitbare doos in de koelkast.
* Lekker bij de zondagse thee!

©Maak het met Marieke

Met deze boeken maak jij gezonder eten makkelijker en lekkerder!