Kwarktaart met aardbei en citroen


De verjaardagstaart voor 31-8-2024!
Dit is een frisse no-bake kwarktaart met aardbeien, citroen en mascarpone op een knapperige bodem van zoete koekjes en zoute amandelen.
Zo lekker!

Limone fragole in Italië
Tijdens onze vakantie in Italië proefde ik heerlijk limone fragole ijs.
Omdat ik geen woord Italiaans spreek, dacht ik lange tijd dat het om een combinatie van framboos en limoen ging.
De gelateria die puur en vers ijs verkocht, hielp me uit die droom.
In dat ijs zaten namelijk verse stukjes aardbei.
Die friszoete smaakcombinatie wilde ik thuis vasthouden.

Nieuw recept
Daarom besloot ik ze te verwerken in iets speciaals voor mijn verjaardag op 31-8 bij gezondheid.
Zo ontstond deze limone fragole kwarktaart.
Nu mag jij het recept uitproberen als een verjaardagscadeautje van mij.
Helemaal gratis en met veel liefde gemaakt.
Lekker bakken en geniet van deze heerlijke traktatie!

 

Meer van dit? Reserveer de allernieuwste!

 

Recept kwarktaart met aardbei en citroen

voor 10-12 stukjes

Ingrediënten

bodem
150 g roomboter
100 g amandelen (geroosterd, gezouten)
150 g koffieleutjes (Lotus)
100 g digestive kaakjes 

vulling

9 blaadjes gelatine
4 citroenen (160 ml sap is nodig)
500 g aardbeien (vers of diepvries)
400 g skyr (naturel, of volle kwark)
500 g mascarpone
150 ml honing

ook nodig: taartvorm 26 cm 

Zo maak je het
Bekleed de taartvorm met bakpapier.
Doe de gelatineblaadjes in een ruime kom koud water en laat het weken. 
Smelt de roomboter.
Hak de amandelen en beide soorten koekjes heel fijn in een hakmolentje of keukenmachine.
Meng de koekkruimels door de gesmolten boter en schep in de bakvorm. 
Duw met de bolle kant van een lepel zeer stevig aan en zet min. 30 minuten in de koelkast.
Pers de citroenen uit en vang het sap op. 
Verwarm 160 ml citroensap in een steelpan.
Knijp de gelatineblaadjes uit een los op in het warme sap, roer even goed.
Zet de hittebron uit en laat afkoelen.
Snijd 350 g van de aardbeien in kleine stukjes.
Zet apart.
Doe de skyr, mascarpone en honing in een mixerkom en meng tot een gladde massa met de (stand)mixer.
Voeg het gelatinemengsel toe en roer glad.
Schep met een spatel de aardbeien erdoor.
Giet het vloeibare mengsel in de taartvorm. 
Zet het minimaal 4 uren in de koelkast om op te stijven.
Garneer de taart met de overige aardbeien en serveer.

Tips
* Skyr is een dikke eiwitrijke kwark; lekker in deze taart maar zeer voedzaam als ontbijt.
* Je kunt de skyr vervangen door kwark, een plantaardig product, of hangop.
* Bewaar de taart max. 5 dagen in een afsluitbare doos in de koelkast.

©Maak het met Marieke

 

Smaakt dit naar meer?

Bestel de boeken waarin nog veel meer lekkers te vinden is om te proeven!