Hartige taart

Hartige taart
Deze hartige taart is een voorbeeld van een fantastisch recept wat je snel maakt, altijd lukt en zowel warm als koud heerlijk is! Dat laatste maakt hem erg geschikt om al een dag of twee van te voren te maken.
Bovendien hoef je geen deeg te kneden.
Met de vulling kun je variëren.
En wat je erbij serveert ook.
Nou wat wil je nog meer?

Erbij op tafel
Het is net als de hartige scones lekker met een kom soep en een groene salade.
Maar hij is ook prima als bijgerecht bij barbecue of buffet.
Kortom deze quiche is altijd een geslaagd nummer.
Trouwens in het kookboek vind je ook volop salades, broodjes en kruidenboter voor de lekkerste etentjes.

Recept hartige taart

Voor 8 personen

Ingrediënten:

200 gr. volle yoghurt
3 eieren
8 gr. bakingsoda
100 gr. speltbloem
100 gr. speltmeel
1 halve tl. zout
1 el. hot curry poeder
3 el. paprikapoeder
1 tl. peper
3 el. gevriesdroogde peterselie
3 el. gevriesdroogde uien
1  rode paprika
1 prei
100 gr. rookvlees (vleeswaar)
100 gr. geraspte kaas (30+, oud)


ook nodig: lekvrije bakvorm van 26 cm. doorsnede.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden. (Hetelucht 210)
Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Klop in een royale kom de eieren en bakingsoda los in de yoghurt met de mixer of keukenmachine.
Meng de twee meelsoorten, zout en kruiden door elkaar in een andere kom.
Was en snipper de prei en de paprika heel erg fijn.
Snijd of knip het rookvlees in blokjes.
Voeg het meel, rookvlees en de gesnipperde groenten toe aan het ei-mengsel.
Klop even goed door elkaar, maar niet te lang.
Schep het beslag in de bakvorm.
Verdeel de kaas erover.
Zet de vorm in het midden van de oven op een rooster.
Bak de Quiche in 30 min. gaar.
Serveer warm of laat afkoelen op een rooster.

Tips:
*je kunt ook tarwemeel en bloem gebruiken.
*of zelfrijzend bakmeel; laat in dat geval de bakingsoda weg en voeg 2 tl. bakpoeder extra toe aan het meel.

*vervang de yoghurt evt. voor plantaardige havermelk en 1 el azijn.
* je maakt hem glutenvrij door het meel te vervangen door rijstmeel.

* ipv rookvlees zijn uitgebakken spekjes ook lekker.
* gevriesdroogde kruiden koop je in een potje (iig bij ALDI). En zijn verder in het kruidenschap te vinden van de supermarkt. Als ze het niet hebben is de gewoon gedroogde variant ook prima.

©Maak het met Marieke