Millionairskoek

Deze bevat geen geraffineerde suikers en mag dus doordeweeks

Dit is een echte aanrader om bijvoorbeeld als tussendoortje, onderstaande koek eens uit te proberen.
Bij ons thuis noemen we het millionairskoek, want daar is het recept van afgeleid. Echter de bekende caramellaag ontbreekt, zoals dat in veel recepten wordt voorgeschreven. Natuurlijk is dat laatste heerlijk om toe te voegen, maar dan is ìe niet meer geschikt om tussendoortje genoemd te worden…

Recept voor millionairskoek

Ingrediënten:

75 gr. roomboter (op kamertemp.)
35 gr. Kokosbloesemsuiker
40 gr. geraspte, gedroogde abrikoos
1 ei
75 gr speltmeel
75 gr. havermout
1 snuf zout
iets kaneel


Voor de Topping 

40 gr pindakaas
75 gr. pure chocolade (85%)


Zo maak je het:


Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar.
Verdeel het deeg in een rechthoekige bakvorm (ongeveer 17x23 cm.)
Zet de vorm in het midden van de oven op een rooster.
Bak 20 min. en laat helemaal afkoelen.

Smelt de ingrediënten voor de topping.
En keer de koek uit de vorm.
Giet de vloeibare topping er voorzichtig overheen en zet het meteen in de koelkast om af te koelen.
Garneer evt met een beetje kokos.
Snijd de koek in vierkantjes.


Eet smakelijk!

Groetjes Marieke