Minimuffins met bruine suiker en kaneel

Verrassend lekker!

Tijdens de boekpresentatie is deze minimuffin zo enthousiast ontvangen dat ik heb beloofd er een blog van te maken. Dus of je nu geweest bent of niet. Probeer dit verrassende minicakeje maar eens. Je zult verrast zijn over het gemak van het maken. Wat ik er ook een groot voordeel aan vind, is dat het niet inzakt of klef wordt zoals met echte cakejes wel eens gebeurd. (behalve die in mijn nieuwe kookboek staan, die natuurlijk niet....)

Recept minimuffins met bruine suiker

(Voor 45 stuks)

Ingrediënten:

250 gr. roomboter (zeer zacht)
250 gr. donkerbruine basterdsuiker
2 eieren
100 gr. zelfrijzend bakmeel
200 gr. havermout
100 gr. rozijnen (of 100 gr. gehakte chocolade)
1 snuf zout
2 el. kaneel

Zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem minimuffinvormen met 10-15 vormpjes erin.
Meng in de kom van de keukenmachine alle ingrediënten tot een samenhangende deegbal.
Verdeel het deeg met twee theelepels over de bakvormen.
Zet de vormen op een rooster in het midden van de oven.
Bak ze 15 min. en haal de vormen direct uit de oven. 
Laat ze afkoelen op een rooster.

Let op: Als er in jouw oven ruimte is voor een vorm tegelijk. Bak ze dan 12 minuten per vorm.

Vermoedelijk zijn fijngesneden medjouldadels ook erg lekker erin.

©Maak het met Marieke