GRATIS verzending al vanaf €29,50!

Minimuffins met bruine suiker en kaneel

Verrassend lekker!

Echt al jaren zeg ik het. Maak geen onbekende recepten voor gelegenheden of grotere groepen. De kans dat het misgaat is met nieuwe recepten gewoon groter.
Deze wijsheid deed ik praktisch op.
Niet theoretisch.
Die laatste vorm was beter geweest.
Dat had blunders bespaard.
En geloof het of niet, voor een semi-bruiloft als de boekpresentatie bakte ik... jawel: een nieuw recept.
Dat snap je toch niet? Wacht even, het heeft de volgende redenen. Want het bleek een recept wat in twee proefbaksels hetzelfde resultaat gaf. Dan scoort het al punten. Stabiliteit in resultaat daar houd ik van.

 

Verder was de omloopsnelheid verblindend.
Lees: de muffins verdwenen hier thuis als sneeuw voor de zon.
En als laatste niet onbelangrijk feit is dat ik met 3 bakvormen tegelijk kan bakken, zodat er vrij makkelijk een grote hoeveelheid ontstaat. Ideaal om te trakteren.
Behalve het vullen van de vormen met twee theelepels, want dat is een obstakel in vaart maken. Maar daarvan bedacht ik dat het een goed moment is om nieuwe ideeën te bedenken of je hoofd leeg te maken. Vandaar dat jullie deze minimuffins met bruine suiker en kaneel hebben geproefd.

Tijdens de boekpresentatie is deze minimuffin zo enthousiast ontvangen dat ik heb beloofd er een blog van te maken. Dus of je nu geweest bent of niet. Probeer dit verrassende minicakeje maar eens. Je zult verrast zijn over het gemak van het maken. Wat ik er ook een groot voordeel aan vind, is dat het niet inzakt of klef wordt zoals met echte cakejes wel eens gebeurd. (behalve die in mijn nieuwe kookboek staan, die natuurlijk niet....)

Recept minimuffins met bruine suiker

(Voor 45 stuks)

Ingrediënten:

250 gr. roomboter (zeer zacht)
250 gr. donkerbruine basterdsuiker
2 eieren
100 gr. zelfrijzend bakmeel
200 gr. havermout
100 gr. rozijnen (of 100 gr. gehakte chocolade)
1 snuf zout
2 el. kaneel

Zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem minimuffinvormen met 10-15 vormpjes erin.
Meng in de kom van de keukenmachine alle ingrediënten tot een samenhangende deegbal.
Verdeel het deeg met twee theelepels over de bakvormen.
Zet de vormen op een rooster in het midden van de oven.
Bak ze 15 min. en haal de vormen direct uit de oven. 
Laat ze afkoelen op een rooster.

Let op: Als er in jouw oven ruimte is voor een vorm tegelijk. Bak ze dan 12 minuten per vorm.

Vermoedelijk zijn fijngesneden medjouldadels ook erg lekker erin.

©Maak het met Marieke

 


«   »