GRATIS verzending al vanaf €29,50!

Stroopwafeltaart met mascarpone, stoofperen en chocola

Deze webwinkel opende op 1 november 2021.
Natuurlijk hebben we dat gevierd met een feestelijke taart!
Deze stoofperentaart met mascarpone.
Je maakt dit met een knapperige stroopwafelbodem, een laag mascarponeroom en een topping van stoofperen en chocolade.
Dat is écht feest!

 (Check de tips voor variaties in toppings)

Receptidee
En het idee voor dit recept? Dat begon met een puntzak kruimels op de keukentafel. Tegelijk met een pan stoofperen op het fornuis. Die  zorgden voor een invallend idee. 

Wist je dat de boeken boordevol staan met heerlijke taartjes? (voor in het weekend en feestelijke momenten.)
Net als veel taartjes zonder geraffineerde suiker. (doordeweeks of als je wilt afvallen.)

Beide boeken zijn op voorraad en exclusief hier te bestellen.

ACTIE: met code EETGELUK* is de verzending gratis!
Let op: klik na het invoeren van de code op toepassen.
*geldig op alle orders va. €29,50. 

Recept stroopwafeltaart

Ingrediënten:

 

300 gr. stroopwafelkruimels (2 puntzakjes)
150 gr. bastognekoeken
150 gr. roomboter

350 ml. slagroom
500 gr. mascarpone
50 ml. honing

Ongeveer 5-6 stoofperen (gegaard, uitgelekt en in blokjes gesneden.)

Topping:
75 gr. Chocola (85% puur)
2 el honing
1 el. kokosolie

 

Zo maak je het:

Smelt de roomboter.
Hak 200 gr. kruimels en 150 gr. bastognekoeken fijn, iets grover houden dan paneermeel.
Meng ze door de gesmolten boter.
Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van een taartvorm van 24-26 cm.
Druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de vorm in de koelkast. 

Laat de stoofperen uitlekken in een vergiet en snijd in blokjes.

Klop de slagroom stijf in de keukenmachine.
Roer met een garde de mascarpone  en de honing los. 
Voeg toe aan de slagroom en meng het door elkaar, maar mix zo kort mogelijk. Anders wordt de mascarpone te dun.

Verdeel de roomlaag over de taartbodem.
Verdeel de overige kruimels langs de buitenrand van de roomlaag.
Verdeel de stoofperen erbovenop.

Smelt in een pan met een dikke bodem de chocolade, honing en olie.
Laat de vloeibare chocolade in strepen over de taart lopen.
Laat de taart helemaal koud worden in de koelkast.

Tips:
*Je kunt de mascarpone vervangen voor 500 gr. magere kwark

*De chocolade kun je vervangen voor een minder pure variant, als dat je voorkeur heeft. 

*Andere topping? snijd 3-4 bananen in plakjes. (niet overrijp) en verdeel op de room.
*Kersenvlaaivulling kan ook. Laat dan de chocolade weg.


©Maak het met Marieke

Beide boeken zijn op voorraad en exclusief hier te bestellen.

ACTIE: met code EETGELUK* is de verzending gratis!
Let op: klik na het invoeren van de code op toepassen.
*geldig op alle orders va. €29,50. 


«   »