Pompoensoep

Wortel-pompoensoep

Deze wortel/pompoensoep is een fantastisch duo. Ze vullen elkaar precies aan. Waar de één een beetje makkelijk te week wordt en de ander te stevig blijft, zijn ze in combi een heerlijke, voedzame en gezonde soep. Zet de pan maar op `t vuur, dan zal ik het recept even opzoeken.

Recept wortelpompoensoep

Ingrediënten:

1 kleine pompoen
1 kg. wortelen
1 appel
1 paprika
1  rundvleesbouillonblokje 
1 liter water
1 el. kerriepoeder
1 el. gemberpoeder
zout en peper naar smaak

1 blikje kokosmelk 400 ml.
Garnering (optioneel)
Een paar takjes verse koriander, grofgehakt.
50 gr. grof geraspte oude kaas
Een royale hand cashewnoten

Zo maak je het:
Schil de pompoen, schraap de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Schil en snijd de appel, wortelen en paprika in stukjes.
Laat een soeppan met een dikke bodem op middelhoog vuur warm worden.
Giet er een royale scheut olijfolie in en doe alle groenten en appel in de pan, schep goed om en om.
Laat met het deksel op de pan de boel even smoren. Ongeveer een minuut of 5-7.
Voeg de kruiden en de bouillon toe en laat op laag vuur garen.
Liefst een uur.
Giet de kokosmelk erbij en pureer de soep helemaal glad.

Warm nog even door en bestrooi met de cashewnoten, geraspte kaas, koriander; als je dat lekker vindt.



©Maak het met Marieke