Zo maak je de amandelbiscuit

Deze amandelcake met aardbeien en bosbessen vind je in Maak het met Marieke op blz. 80. En vervolgens op blz.102 de variant hierop. Die laatste heeft een topping van abrikozenjam en kletskoppen. Beide taarten bak je op basis van een biscuitachtige bodem. Met dit verschil dat er wel boter in zit. Dat maakt deze taartbodem smeuïg. Samen met de room en het rode fruit creëer je hiermee een perfecte feestdagen-taart. Of elk ander moment waarop er iets te vieren is.

Mini-workshop
Onderstaand filmpje is een mini-workshop. Waarin je meer leert over het maken van deze taart. En over griesmeel en waarom je het gebruikt. Maar ook hoe je de room stevig klopt en stevig houdt. Wat natuurlijk praktisch is, als je deze taart een aantal dagen van te voren wilt maken. 
Kijk je mee? Klik op:

Dit soort taarten zijn handige keuzes op dagen als het feest is. Omdat  er dan vaak meerdere eetmomenten zijn. Dan is het fijn als het gebak niet al te zwaar is. In het proefschrift vind je, in deze luchtige categorie, de cakerol op blz. 54 en de laagjestaart op blz. 36 . Zodat je kunt afwisselen voor verschillende feestelijkheden.

 

Het eerste kookboek Maak het met Marieke is definitief uitverkocht. Hiervan wordt een herziene uitgave verwacht in november 2024.