Zo maak je DE Appeltaart

 

DE Appeltaart op blz. 92 van Maak het met Marieke

 

Deze Appeltaart is ongelooflijk lekker zonder geraffineerde suikers.
In het filmpje ontdek je hoe je deze het lekkerst bakt.
En welke voordelen dit heeft voor je lijf en energie.

 

Ontdekkingsreis
DE Appeltaart is een van de eerste recepten die ik zelf schreef. Nadat ik tevergeefs zocht naar een lekkere taart zonder de nadelen van suiker.
Met dit recept ontdekte ik voor het eerst, dat bakken zonder geraffineerde suikers wél ongelooflijk lekker is.
Dit markeert dan ook het begin van een heuse ontdekkingsreis. Want het smaakt natuurlijk naar meer. Als je aan het afvallen bent en ervaart dat je gewoon lekker kunt genieten van iets lekkers. Zonder schuldgevoel achteraf. 


Missie
Het werd een missie om met betere, voedzame ingrediënten lekker te leren bakken. Scheikundig gezien is dat fikse een uitdaging. Inmiddels respecteer ik beter de wetten van de natuur... Waardoor het lukt om de eigenschappen van de grondstoffen te benutten. Of het nu gaat om structuurbrekers en structuurbouwers, vezels, vetten en eiwitten ze dragen eraan bij dat je geniet. Of zorgen voor een geflopt experiment! Want dat gebeurt als je ze niet in de juiste verhouding gebruikt.

 

Oplossingen
Bovenstaande mag je allemaal vergeten. Want je hoeft het niet zelf uit te zoeken.
In beide kookboeken vind je de vertaling van deze ontdekkingsreis. Met de weergave van talloze bakrecepten zonder suikers, die wel heel lekker zijn!

 

In bovenstaand filmpje de do`s en don`ts voor een lekker suikervrije appeltaart.

 

Het eerste kookboek Maak het met Marieke is definitief uitverkocht. Hiervan wordt een herziene uitgave verwacht in november 2024.