Zo maak je aardbeiencoulis

Over de rode vruchtensaus van blz. 252 in Maak het met Marieke

Deze rode vruchtensaus is een perfect om je ontbijtje van bijvoorbeeld kwark en cruesli aan te kleden. Je maakt het eenvoudig met fruit uit de diepvries en dat is het hele jaar verkrijgbaar. Super handig.

Roze kleur

Hoe kleur je de kwarktaart en de roze koeken de roze? Met dit  slimmigheidje. Bekijk nu het onderstaande filmpje. Niet alleen over het kleuren, maar je ziet ook waarom het efficiënt is om het zo te doen. Ik bedoel een schep van dat frisse rode fruit in je naturel yoghurt of kwark is een zeker genietmoment!  En daar houden we van!

 

De aardbeienkwarktaart van blz. 76 uit Maak het met Marieke

Dé manier om veel chemische stoffen in je voeding te mijden is overstappen op zelfgemaakt. Neem bijvoorbeeld deze kwarktaart. Het verschil met zo`n kant en klaar pakket is dat je simpelweg het zakje met kleurstoffen misloopt. Trouwens zo`n pakket is ook gewoon veel te duur. Want het grootste deel van de ingrediënten moet je extra aanschaffen. Valt daarom onder volksverlakkerij...
De hoogste tijd om die pakken te vergeten en te vervangen voor bovenstaand recept. 

 

Proefschrift en kookboek
In het proefschrift lees je hoe je dat praktisch doet: overstappen op zelf maken. 
En welke grote voordelen dat heeft voor je lijf. Stoppen met deze
kunstmatige fabriekstoevoegingen levert je meer energie. En afvallen wordt plotseling een stuk makkelijker. Zonder in het andere uiterste te vervallen: je mag nooit meer iets. Geloof me dat werkt echt niet! Creëer stap voor stap een ontspannen balans. Bijvoorbeeld 80% van de tijd zoveel mogelijk gezond en 20% iets minder gezond. Die werkt bij ons sinds jaren perfect. Nuchter en genuanceerd.

Met de recepten uit Maak het met Marieke en het proefschrift creëer je die perfecte balans!

 

Roze koeken op blz. 138 van Maak het met Marieke

Vertelde ik je zojuist over de nadelen en de dure onzin van een pak (kwarktaart)mix, dat geldt ook voor roze koeken uit een pak.
Natuurlijk is een roze koek altijd iets voor af en toe. Maar verdubbel dit genietmoment door ze gewoon zelf te maken en de kleurstof makkelijk te mijden. 
Dit is trouwens een geweldig leuk recept om met kinderen te maken.
Hoe je de glazuur roze maakt, zie je in bovenstaand filmpje.
Bestel de boeken en klik op onderstaande button.

 

Panna cotta puddinkjes uit het Proefschrift

Geweldig makkelijk om te maken en zo fantastisch lekker! Dit toetje  levert absoluut een genietmoment!
Probeer maar.

Het eerste kookboek Maak het met Marieke is definitief uitverkocht. Hiervan wordt een herziene uitgave verwacht in november 2024.