Zo bak je brood zonder gist

Rozijnenkaneelbrood blz. 72 uit Maak het met Marieke

Is zelf brood bakken is moeilijk en tijdrovend? Klopt. Het is de kunst van de vakman. Gelukkig is er deze simpeler manier. Daarmee zet je al na een half uurtje, een heerlijk vers brood op tafel! Boordevol vezels en voedingsstoffen.

Meerwaarde
Ervaar de meerwaarde van brood bakken op basis van bakingsoda. Het gebruik ervan voorkomt dat het deeg moet rijzen.
Met als voordeel dat dit brood al na een half uur krakend vers uit je oven komt. Dat wil je toch? Reken erop dat de kwaliteit van dit brood de afbakbroodjes uit de supermarkt ver overstijgt. Tel uit je winst!

Uitlegvideo
In onderstaande video leg ik je precies uit hoe dat zit, hoe je te werk gaat en waar je op moet letten. 

Kijk je mee?

 

Proefschrift en kookboek
In het proefschrift vertel ik jou hoe je dat praktisch doet: overstappen op zelf maken. En welke grote voordelen dat heeft voor je lijf. Stoppen met deze kunstmatige fabriekstoevoegingen levert meer energie. Maar afvallen wordt plotseling een stuk makkelijker.
Aangevuld met de recepten uit Maak het met Marieke creëer je een perfecte basis voor meer balans!

Beide boeken zijn op voorraad en hier te bestellen.

 

Platbrood met kaas en ui blz. 112 uit het Proefschrift


Dit platbrood uit het proefschrift doet het geweldig bij elke barbecue*, buffet of maaltijd met een verse soep! De compleet andere beleving vergeleken met de verpakte nep-variant afbakken zal je keer op keer dit eenvoudige recept zelf doen maken. Niet alleen voedzaam, maar vooral heel erg lekker!

*in het proefschrift vind je behalve salades en sausjes ook veel tips om beter te barbecueën.  Zo voorkom je dat genieten van het buitenleven overschaduwd wordt door een schuldgevoel en/of buikpijn.

Blanke Bol blz. 68 uit Maak het met Marieke


Behalve het rozijnenkaneelbrood vind je in Maak het met Marieke een heel hoofdstuk met verschillende broodrecepten. Van hartig tot zoet. Neutraal en gekruid. Maar allemaal overheerlijk!

Maak het eenvoudig om van te genieten!

 

Het eerste kookboek Maak het met Marieke is definitief uitverkocht. Hiervan wordt een herziene uitgave verwacht in november 2024.