Pestoboontjes met kip en tagliatelle

Zomer! Dat is buiten leven en buiten eten. Daarbij horen makkelijke maaltijden. 
Dit recept is er een voorbeeld van.
Verse sperzieboontjes, blokjes kip met een pittige touch van rode pesto en de romige structuur van zuivelspread.
Lekker op een bedje van tagliatelle.
Dat staat letterlijk in een handomdraai op tafel. 
Gewoon zonder pakjes en zakjes.

Ansjovis
Het smaakgeheim hierin zit in oa. in de toegevoegde ansjovisjes. 
Echt? ja echt.
Ansjovis smaakt niet vissig als je er goed mee omgaat.
Het wordt door de niet-visliefhebbers hier thuis, zelfs niet eens herkent als vis... dat wil je.

Waarom gebruik ik dit hierin?
Je kent vast het smaakeffect van uitgebakken spekblokjes. Het knapperige, zoutige in combinatie met de vettige structuur ervan wordt door veel mensen als lekker ervaren.
Voor je lijf is het helaas niet gezond.
Dus zocht ik naar een goed alternatief.
En ik denk dat dit het zou kunnen zijn.
De combi van de zoutige visjes en de kipblokjes samen geven een ongelooflijke smaakboost.
Probeer maar.
In de supermarkt vind je ze in het schap van de blikjes vis, in glazen potjes. Het zijn zeer kleine visjes in een laagje olie. Die olie is zeer smakelijk en dus erg geschikt om bijvoorbeeld de kip in te bakken.
Gevalletje niks weggooien op de koop toe.

Recept pestoboontjes met kip en tagliatelle

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

800 g verse sperziebonen
500 g kipfilet
6 ansjovisjes
100 g zongedroogde tomaatjes (in stukjes)
100 g rode pesto
200 g zuivelspread naturel
250 g tagliatelle (volkoren)

 

Zo maak je het:

Lees ook de tips bij dit recept.

Knip met een schaar de puntjes van de boontjes en knip ze daarna in stukjes van 3 cm. breed.
Doe ze in een vergiet en spoel goed schoon.
Breng in een pan een laagje water en de boontjes aan de kook. 
Zet de hittebron halfhoog en sluit de pan af met het deksel.
Kook ze in 10 min. bijna gaar.
Giet ze af in het vergiet en zet apart.
Doe nu opnieuw water in deze pan en breng aan de kook.

Verwarm ondertussen een scheutje olie in een braadpan. (evt. van de ansjovisjes.)
Knip 6 ansjovisjes in kleine stukjes en voeg toe aan de warme olie in de pan .
Knip of snijd de kip in kleine blokjes en voeg toe.
Bak ze samen al omscheppend 6 min. op half hoog vuur. 
Voeg de gegaarde boontjes, zongedroogde tomaatjes, pesto en de zuivelspread toe.
Roer om, sluit de pan bijna af met het deksel en zet de hittebron laag.
Doe de tagliatelle in de pan kokend water en gaar in 6 min. 
Giet af in het vergiet en serveer meteen.

Tips:
* Serveer er een salade bij van rucola, tomaatjes en komkommer.
* Kies voor volkoren tagliatelle of verse pasta.
* Echt geen ansjovisjes? kies dan voor uitgebakken spekblokjes of laat beiden weg.

©Maak het met Marieke