Rozijnenbolletjes

Onderweg of tussendoor.
Op vakantie.
Op het werk.
Naar school.
Wat neem je praktisch mee?
En welk tussendoortje geeft nieuwe energie?

Deze rozijnenbolletjes zijn ontzettend lekker en leveren meer energie.
En dit bak gemakkelijker dan je denkt.
Want dankzij de bakingsoda hoef je niet te wachten tot het deeg gerezen is.
Dat maakt het een ook heel handig recept voor bij een ontbijtje.
Of als voedzamer tussendoortje.
Of voor een betere picknick.
Of onderweg naar je vakantiebestemming.

Wat je ook doet; geniet ervan!

 

Recept rozijnenbolletjes

voor 8 stuks

Ingrediënten:
125 g volle yoghurt
100 g speltmeel
100 g speltbloem
40 g honing
20 g griesmeel
50 g roomboter
8 g bakingsoda (of 10 g wijnsteenzuurbakpoeder)
snuf zout
75 g rozijnen
1 el kaneel

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht 200 graden)
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een mengkom.
Meng met de keukenmachine of handmixer snel tot een samenhangende deegbal.
Werk voorzichtig en kort. Stop met mixen zodra alles gemengd is.
Schep met een eetlepel 8 bolletjes deeg op de bakplaat.
Zorg voor voldoende ruimte ertussen, ze rijzen flink.
Schuif de bakplaat 1 richel onder het midden in de oven.
Bak de bolletjes in 15 min. gaar.
Laat ze afkoelen en bestrijk ze evt. met een beetje boter bovenop.
Serveer meteen.

Tips: 
* Ze smaken net uit de oven het lekkerst. 
* Lekker met een schep rode jam en lemoncurd voor als je ze tijdens een ontbijt serveert.