Omklaptaart met sinaasappel en aardbeien

Omklaptaart
Deze knapperige haver-amandelbodem heeft een vulling van sinaasappel en aardbeien. Fris en kostelijk zomers!
Serveer gerust een royale punt.
Want deze taart zit boordevol vezels en gezonde vetten.
Is vrij van geraffineerde suikers.
En zonder gluten.
Ongelooflijk lekker met een klodder hangop en een bakkie koffie.

Franse slag
Dit maak je met de franse slag.
En is daarmee een perfect voorbeeld van kleine moeite grote winst.
Als je op je vakantieadres een oven hebt, maak je hem daar ook met gemak.
Een bakvorm is niet nodig en de ingrediënten neem je gewoon mee van thuis. Neem het afgewogen mee in een gesloten zakje. Plak er een sticker op met de oventemp, baktijden en de hoeveelheid toe te voegen boter en `t feest kan beginnen.

De winst
Wat is hiervan de winst?
Nou dit.
Deze taart is een perfect alternatief voor de kant-en-klare suikervariant die nogal eens snaaimomenten uitlokt in de loop van de dag. 
Dat voorkom je met iets als dit. Zo maak je het jezelf makkelijker om op tijd te stoppen met eten (snoepen).
Tegelijkertijd creëer je hiermee wel gezelligheid en verbinding. Want die belangrijke functie heeft `iets-bij-de-koffie` nu eenmaal.
Erin houden dus!
Want dat levert een belangrijke bijdrage aan het maken van herinneringen.
Afijn. Tot zover deze uiteenzetting. Doe er je voordeel mee.
Nu lekker aan de slag.



Recept omklaptaart

voor ongeveer 10-12 stukken

Ingrediënten:
voor het deeg
100 g roomboter
100 g havermout
100 g amandelmeel
60 g boekweitmeel
50 g kokosbloesemsuiker (of ruwe rietsuiker)
2 el honing
1/2 tl zout (3 g)

voor de vulling
3 sinaasappelen
300 g verse aardbeien
25 g griesmeel

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een mixkom en kneed met de hand of een (stand)mixer tot een samenhangende deegbal.
Verpak de bal strak in huishoudfolie en leg ongeveer een uur in de koelkast.
Schil ondertussen de sinaasappelen dik, zodat ook het wit van de schil eraf is.
Snijd de sinaasappelen in dunne plakken.
Ontkroon de aardbeien en halveer ze.
Verwarm de oven voor op 190 gr. (hetelucht 180 gr.)

Leg een vel bakpapier op een placemat of aanrecht.
Rol met een deegrol de lap uit tot ongeveer 30-36 cm. 
Bestrooi het deeg met de griesmeel.
Leg het fruit er dakpansgewijs op maar houd rondom een rand van circa 5 cm. vrij.
Klap deze rand van het deeg over de fruitvulling.
Bestrooi de rand met een beetje losse havermout.
Leg het geheel met bakpapier en al op een bakplaat.
Schuif de bakplaat 1 richel onder het midden van de oven.
Bak de omklaptaart in 30 min. knapperig.
Laat hem helemaal afkoelen.
Besprenkel het fruit van de taart met een beetje honing.
Snijd er punten van en serveer evt. met een dikke klodder hangop.
Of lauwwarm met een bol ijs!

Tips:
* Zuivelvrij bakken? vervang de roomboter voor kokosolie.
* Zo maak je hangop
* Beide kookboeken staan boordevol recepten die het perfecte alternatief zijn voor de kant-en-klaar koeken uit de supermarkt, lekkerder en beter!