IJs!
Dit verse ijs is makkelijker zelfgemaakt dan je denkt.
En lekkerder dan je verwacht.
In dit recept is de romige structuur van avocado en mango een heerlijke basis voor een fruitig yoghurtijsje.
Met bevroren fruit uit je voorraad zet je dit in een handomdraai op tafel.
Gewoon zonder ijsmachine.
En geen geraffineerde suikers.
Dat is ijskoud genieten!
Fruitig Yoghurtijs
Ingrediënten:
1 mango (rijp)
1 avocado
200 g bevroren bosbessen (zak diepvries)
100 g bevroren frambozen (zak diepvries)
300 g volle yoghurt
ook nodig: staafmixer met hoge beker of blender
Zo maak je het:
Giet de yoghurt in een hoge mengbeker of de kom van de blender.
Schil en snijd de mango en avocado in stukken.
Voeg toe aan de yoghurt.
Pureer de massa met de staafmixer of blender.
Voeg in delen de bevroren bosbessen en frambozen toe.
Pureer tot het een dikke bijna bevroren massa is.
Serveer meteen.
Tips:
*invriezen van dit ijs levert kristallen op.
Het ijs na invriezen opnieuw pureren met de staafmixer gaat goed. Maar maken en meteen opeten is lekkerder.
*gebruik de pulse knop zodat de staafmixer niet oververhit raakt.
* als je er niet doorheen komt kun je een beetje extra yoghurt toevoegen.
* maak het ijs niet te dun, dan lijkt het teveel op een smoothie.
*garneer met verse aardbeien.
*de zuivel kun je vervangen voor plantaardige kokosmelk.
Probeer dit aardbeienijs ook eens!
Caramelroomijs uit Maak het met Marieke
Frambozenijs uit Maak het met Marieke