hartige plaattaart

Hartige plaattaart

Deze hartige taart is een verrassend hoofdgerecht voor 4 personen.
De knapperige bladerdeegbodem met daarop precies de juiste mix van paprika, mais, kip en kaas levert je een simpel maar voedzame maaltijd.
Ook zonder dat je dit hiervan verwacht!

Efficiënter boodschappen doen

Al sinds jaar en dag heb ik de gewoonte om slechts 1 keer per week boodschappen te doen. Dat levert ongekend veel rust op in de week. Dit beperkt je keuzestress, want je werkt met dat wat er is. Het maakt je creatiever en je verrast jezelf vaker dan je nu denkt met een uitvinding die anders niet in je opgekomen zou zijn.

Voorraadkast
Deze hartige taart is ontstaan nadat ik nogal wat linzen en mais in de voorraadkast vond. Je weet hoe dat gaat. In de winkel denk ik: dat was op en neem het mee. Eenmaal thuis blijkt het nog gewoon in voorraad te zijn. Als het dan vervolgens ook nog in de kast blijft staan dan moet je daar op een goed moment iets mee. 
En zie daar.
Een nieuwe plaattaart die prima dient als hoofdgerecht en door iedereen lekker gevonden wordt. Juist ook als je verder geen melding maakt van de exacte ingrediënten. (een goed verstaander..)
Probeer maar.

 

Recept hartige plaattaart

voor 6 personen

Ingrediënten

8 plakjes roomboter bladerdeeg
500 g kipfilet
3 el currymadras kruiden ( of 2 el paprikapoeder + 2 el kerriepoeder)
1 ui
3 paprika`s
1 zak of pot linzen (uitlekgewicht +/-260 g)
1 zak of pot mais (uitlekgewicht +/-260 g)
1 bol mozzarella
150 g geraspte kaas
peper en zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden (Hete lucht 210 graden).
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Doe de mais en de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Zet apart.
Snijd de mozzarella in plakjes en rasp de kaas.
Verwarm in een hapjespan een scheutje olijfolie op middelhoog vuur.
Pel en snipper de ui en voeg toe aan de olie, bak al omscheppende een aantal minuten.
Knip of snijd de kipfilet in blokjes en voeg toe aan de ui.
Voeg de kruiden eraan toe.
Bak het mengsel een aantal minuten op halfhoog vuur met het deksel bijna sluitend op de pan.
Was en snipper de paprika`s en voeg toe.
Voeg de uitgelekte mais en linzen toe en roer even goed door.
Haal nu het bladerdeeg uit de diepvries.
Leg de bevroren bladerdeegplakjes aaneengesloten in een rechthoek op de bakplaat.
Schep het groente-kipmengsel over het bladerdeeg.
Verdeel de mozzarella en de kaas er overheen.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven. 
Bak de hartige taart in 25 min. gaar.
Serveer direct.
Lekker met geschaafde komkommer.

Tips

* Vervang de mais evt door kidneybonen
* Ook lekker met geruld, knapperig gebakken gehakt. ( zoals in de befaamde macaroni)
* Bevroren bladerdeeg helpt tegen een te natte bodem.
* Bestrooi het bladerdeeg evt. Met een laagje havermout voor de vulling erop gaat.

* Kies voor roomboterbladerdeeg, dat geeft een betere smaak en heeft betere kwaliteit.

 

©Maak het met Marieke

 

psst... het nieuwe kookboek is er nu echt bijna! 

Huisgemaakt met Marieke bevat ruim 135 recepten

Dit is het kookboek voor iedere thuiskok die elke dag inspiratie zoekt.
Het zit boordevol klassiekers en nieuwe uitvindingen.
Zowel voor het koken als om te bakken.
Opvallend is dat een deel van de bakrecepten minder of geen geraffineerde suikers bevat.
Alle recepten zijn makkelijk te maken met gewoon herkenbare ingrediënten.
Uitgelegd in een duidelijke beschrijving.

Marieke deelt er haar liefde voor zelf thuis koken en bakken.
‘Ik weet uit ervaring dat gezond en lekker huisgemaakt eten dé manier is om bewuster te genieten. Waardoor je makkelijker in een energieke balans komt.
Leer ontspannen koken, aandachtiger eten en ervaar meer vreugde in het uitdelen ervan’