gevulde paprika`s

Gevulde paprika`s met kipgehakt
Op de zaterdagse groentemarkt had zo ongeveer elke kraam ze. Bergen paprika`s. 
In allerlei kleuren voor slechts een prikkie per kilo.
Rondom me stonden een heleboel vrouwen de tassen vol te laden. En ik deed vrolijk mee. Onder het mom van altijd handig!
En inderdaad is paprika een groente die al snel ergens in verwerkt kan worden. 
Zo maakte ik een aantal maanden geleden van zo`n grote tas vol paprika`s, een pan soep; superlekker! Daarom staat het recept in het nieuwe kookboek Huisgemaakt met Marieke wat nu verkrijgbaar is in deze webshop!
Je zult versteld staan van de eenvoud ervan!

 

Makkelijk recept
Terug naar deze gevulde paprika`s. Dit recept maak je gemakkelijk met slechts een aantal ingrediënten, zoals courgette en kipgehakt.
Door de paprika`s in de lengte te halveren, ontstaan er mooi lage schuitjes. Dat eet extra lekker en voorkomt dat de paprika te stevig blijft in de oven. En dat maakt argwanende lust-ik-nietjes minder achterdochtig. Probeer maar.
Wij aten het zonder rijst of aardappelen. Zo bezuinig ik onopvallend een dagje koolhydraten.
Maar voel je uiteraard vrij om een van beiden erbij te serveren.

 

Recept gevulde paprika`s

voor 4 personen

Ingrediënten
5 rode paprika`s
500 g kipgehakt
3 teentjes knoflook
1 courgette (+/- 550 g)
2 el kerriepoeder
2 el couscouskruiden (glazen potje Verstegen)
peper en zout
1 bol mozzarella
150 g geraspte kaas

ook nodig: 1 grote ovenschaal of braadslee of 2 kleinere ovenschalen.

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden (Hete lucht 190 graden).
Was en snijd de paprika`s in de lengte doormidden. Verwijder het hart en de zaadlijsten.
Verwarm een braadpan met dikke bodem en rul het kipgehakt op middelhoog vuur knapperig.
Voeg de kruiden en peper en zout toe.
Pers de teentjes knoflook uit en laat het mee bakken.
Was en snipper de courgette heel fijn en zet even apart.
Vet de ovenschaal in. 
Leg alle helften paprika`s in de schaal. Zorg ervoor dat ze elkaar klem zetten, zodat ze niet om kunnen vallen. 
Voeg de gesnipperde courgette toe aan het gerulde kipgehakt en laat het 3 min. smoren met het deksel bijna sluitend op de pan. 
Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
Schep elke helft paprika vol met ruim twee eetlepels van het kipgehaktmengsel.
Verdeel alles op.
Leg op elke helft paprika wat geraspte kaas en een plakje mozzarella.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven op een rooster.
Gaar de paprika`s 25 min. in de oven.

Serveer met een groene salade en evt. rijst of gebakken aardappelen.

Tips
Gebruik evt. 2 kleinere ovenschalen, wat over blijft kun je zo gemakkelijk in de koelkast bewaren. 

Couscouskruiden vind je in de supermarkt in het kruidenschap. Het zit in een glazen potje van het merk Verstegen.