Chocootje met kokos

Bounty`s
Huisgemaakte bounty`s zijn niet alleen ontzettend lekker, maar ook heel gemakkelijk te maken.
Met slechts een aantal ingrediënten serveer je zo`n lekker chocootje bij de thee. Het feit dat je deze zelf maakt voorkomt een overdosis suiker, en tegelijk geniet je heel bewust van wat je eet.

Pure chocolade
In dit recept gebruik ik chocolade met 85% cacao. Vandaar de honing als toevoeging, anders is het omhulsel enigszins bitter. 
Je kunt ook kiezen voor chocolade met een lager cacaopercentage, in dat geval kun je de honing in de topping weglaten.

Bakvorm
Voor dit recept gebruik ik een siliconen bakvorm met 10 holtes in de vorm van een mini-cake. Of gebruik een siliconen bakvorm in andere kleine vormpjes. Als je deze niet in huis hebt, kun je er ook voor kiezen om het kokosmengsel in een diepvriesdoos in te vriezen en bevroren in repen te snijden.
In beide gevallen is het belangrijk om het kokosmengsel heel stevig aan te duwen in de vorm voor het in de diepvries gaat, anders valt het naderhand uit elkaar.
Hoewel enige kruimelvorming erbij hoort. 
Dat los je trouwens handig op door op het laatst ook je vingers in de chocolade te dopen, alle kokoskruimels eraan vast te plakken en vervolgens je vingers af te likken.......

 

Recept voor bounty`s

Bounty`s
voor 10 stuks

 

Ingrediënten

110 g gemalen kokos

1 snuf zout

50 g honing

75 g kokosolie

50 ml water

topping

150 g chocolade 85% puur

50 g honing

 

ook nodig: een siliconen bakvorm met kleine holtes; geschikt voor bounty`s of een rechthoekige diepvriesdoos van ca. 17X20 cm.

 

Zo maak je het

Smelt in een steelpannetje de kokosolie.

Voeg hier het water, gemalen kokos, zout en de honing aan toe en roer door tot een egaal mengsel. Hak dit kokosmengsel fijn met de staafmixer of foodprocessor tot een plakkerige, egale massa.

Bekleed de diepvriesdoos met bakpapier als je die ervoor gebruikt.

Verdeel het kokosmengsel over de bakvorm of de rechthoekige doos. 

Druk het zeer stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Zet minimaal een uur in de diepvries (langer mag ook).

Smelt de chocolade en de honing au bain marie en roer goed door elkaar. Gebruik een diep kommetje, zodat je de kokosrepen kunt onderdompelen.

Snijd de kokosreep eerst in dunne repen als je de rechthoekige doos hebt gebruikt. Haal in dat geval het bakpapier met bevroren kokosmengsel eruit en leg het zo op de snijplank.

Of haal de bevroren kokosrepen uit de bakvorm en dompel ze met een vork onder in de vloeibare chocolade.

Leg ze op een vel bakpapier om te laten uitharden.

Dat gebeurt vrijwel direct.

Bewaar ze max. 2 weken in een afsluitbare doos in de koelkast.

Lekker bij de thee!

 

Tips
* Dit recept is glutenvrij, lactosevrij en zonder geraffineerde suiker.

©Maak het met Marieke

 

Tip

Probeer ook de bonbons uit het proefschrift eens! Zo lekker.....