Perentaart met roomvulling

Perentaart met roomvulling
Je gelooft het of niet, maar dit is een superlekker taartje! De knapperige haverbodem met een roomvulling van slagroom en plakjes peer vormen een perfecte combinatie van smaak en structuur! Moeilijk om te maken is `ie niet en gekke ingrediënten heb je er ook niet voor nodig. 

Het recept lijkt een beetje op de heerlijke galette met sinaasappel en aardbeien uit Huisgemaakt met Marieke.
Dus als ìe in de smaak valt kun je zo aan de slag met die variant.
Trouwens de aardbeien die in dat recept nodig zijn, vind je in de winter gewoon in de diepvries van de supermarkt.
Heb je Huisgemaakt met Marieke nog niet? Bestel hem dan hier.

 

Recept perentaart met roomvulling

voor 10-12 punten

Ingrediënten:

voor het deeg
100 g roomboter (bijna gesmolten)
100 g havermout (of grove havervlokken)
100 g amandelmeel
60 g boekweitmeel
50 g kokosbloesemsuiker (of ruwe rietsuiker)
2 el honing
1/2 tl zout (3 g)

voor de vulling
2 rijpe handperen (commice)
3 limoenen (50 ml sap is nodig)
2 eieren
75 g honing
30 g speltbloem
150 ml slagroom
snuf zout

ook nodig: taartvorm van 26 cm doorsnede


Zo maak je het

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een mixerkom en kneed met de hand of een (stand)mixer tot een samenhangende deegbal.
Verpak de bal strak in huishoudfolie en leg ongeveer een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 °C (Hete lucht 180 °C).

Leg een vel bakpapier in de bakvorm of vet in met boter.
Verdeel het deeg over de bodem en de opstaande randen van de bakvorm. Duw het stevig aan.
Zet de bakvorm nu in het midden van de oven op een rooster en bak de bodem 10 minuten.
Schil ondertussen de peren en snijd in zeer dunne plakken.
Pers de limoenen uit en vang het sap op.
Klop in een schone mixerkom 50 ml limoensap, 2 eieren,
75 g honing, 30 g speltbloem, 150 ml slagroom en een snuf zout tot een egaal mengsel.
Haal de bakvorm uit de oven en giet het slagroommengsel op de taartbodem.
Leg de plakjes peer er dakpansgewijs in.
Zet de vorm terug in de oven en bak de taart 30 minuten.
Haal de vorm uit de oven.
De vulling is nu nog enigszins wiebelig, dat hoort zo.
Tijdens het afkoelen zal de vulling verder stollen.
Laat hem helemaal afkoelen.

Snijd er punten van en serveer. 

Tips:
* Bewaar de taart in een afsluitbare doos max. 6 dagen in de koelkast.
* Invriezen kan ook.
* Zuivelvrij bakken? vervang de roomboter voor kokosolie.
* Vervang de slagroom door (het dikste deel van) kokosmelk.
* Je maakt het glutenvrij als je glutenvrije havervlokken gebruikt en in de vulling de speltbloem vervangt voor maïzena. 
* Beide kookboeken staan boordevol dit soort recepten die het perfecte alternatief zijn voor de kant-en-klaar koeken uit de supermarkt, lekkerder en beter!